Erdoğan: CHP'nin faşist, baskıcı karakteri yıllar geçse de değişmiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul mitinginde, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'yi eleştirdi. Erdoğan, "Sen bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün ya, adam tam kör. Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Köprüsü'nü neyle yaptık?" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti, "Büyük İstanbul Mitingi"ni, Yenikapı Miting Alanı’nda düzenledi. Mitingde ilk konuşmayı yapan Başbakan Binali Yıldırım, "İstanbul evet demişse, Türkiye evet demiş demektir" dedi. Babalar Günü'nün kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz" diye konuştu.

Öğle saatlerinden itibaren kurulan arama noktalarına gelenler, üstleri arandıktan sonra alana giriş yaptı. Alana girişlerde görevliler tarafından yağmurluk, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı dağıtıldı.

Başbakan Binali Yıldırım'da miting alanına deniz yoluyla geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, mitinge helikopterle geldi. Eski Başbakan Tansu Çiller de sahneye çıkarak, mitinge katılanları selamladı.

Tansu Çiller, AK Parti mitingine katıldıTansu Çiller, AK Parti mitingine katıldı

YILDIRIM: NEREYE GİTSELER YIKMAKTAN BAHSEDİYORLAR

Mitingde ilk konuşmayı yapan Binali Yıldırım, "İstanbul evet demişse, Türkiye evet demiş demektir. İstanbul, 15 Temmuz'dan sonra Yenikapı ruhunu başlatan şehir. İstanbul, mazlumların umudu olmuştur" dedi.

"Adamlar nereye giderse yıkımdan bahsediyor" diyen Yıldırım, "Bunların bu ülkede tek bir dikili ağacı yok. Yol vaadi verelim diyorlar, bakıyorlar bütün yollar yapılmış; köprü yapalım diyorlar o da yapılmış, sinirleniyorlar. Yapacak iş bulamayınca yalan söyleyelim, yıkmaya çalışalım. Bunlar değil mi, Nuri Demirağ'ın uçak fabrikasını kapatanlar. AK Parti yapar, onlar konuşur. Önce siz çıkın cesurca PKK'ya, DEAŞ'a, FETÖ'ye karşı nasıl mücadele edeceğinizi anlatın" diye konuştu.

Seçime katılımın arttırılması çağrısı yapan Yıldırım, "Mutlaka sandığa gidelim, sandığa gidenleri teşvik edelim. Sizlerden ricam, seçime katılımı Türkiye'nin her yerinde en iyi şekilde sağlayalım" dedi.

ERDOĞAN: BUGÜN YİNE DESTAN YAZIYORSUN İSTANBUL

Yıldırım'ın ardından sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, mitinge katılanları selamladı.

"Bugün yine destan yazıyorsun İstanbul" diyen Erdoğan, "Bütün babaların, babalar gününü tebrik ediyorum. Böyle bir günde en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz" şeklinde konuştu.

'CHP'NİN OLDUĞU YERDE ÇÖPLÜK, PİSLİK VAR'

Kendisi seçilmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yöneten CHP'yi eleştiren Erdoğan, "İstanbul dünyanın merkezidir. Buraya hizmet etmek dünyaya hizmet etmektir. 1994'te içme suyu var mıydı? O zaman kim vardı, CHP'nin belediye başkanı. CHP'nin olduğu yerde çöplük var, pislik var, susuzluk var, kirli hava var. Doğalgaz olan il sayısının arttırdık. AK Parti temizliktir, huzurdur, mutluluktur" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'yi eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

RANT ODAKLARINI PÜSKÜRTTÜK: "İstanbul’u tarihinin en kaliteli belediyecilik hizmetleriyle tanıştırdık. Bay Muharrem, ben sana CHP'yi anlatıyorum, CHP'nin yaptıklarını anlatıyorum, bir de bizim yaptıklarımızı anlatıyorum. Habibat'a bir sor, İstanbul en temiz şehirdir dediler. Bak ben sana ben belge de sunuyorum. Rant odaklarının saldırılarını püskürttük. Bay Muharrem yolsuzluk diyorsun, haddini bil. Sen bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün ya, adam tam kör. Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Köprüsü'nü neyle yaptık? İnsan utanır sıkılır."

İSTANBUL'A 236 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK: "16 yılda İstanbul'a 236 katrilyon lira yatırım yaptık. Ya bunlar nasıl yalan söylüyor, şöyle soydular böyle soydular, neyi soyduk? İstanbul'a 34 bin derslik kazandırdık. Hey gidi Muharrem."

KULELİ'Yİ MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ: "Kuleli Askeri Lisesi'nin restorasyonunu yaparak müzeye dönüştürüyoruz. İstanbul'da müzik müzesi ve sikke müzesi kuracağız. Yaslıada vardı ya, Demokrasi ve Özgürlükler adasına çeviriyoruz. Onlar, CHP zihniyeti Menderes ve arkadaşlarını ipe götürdü. Siz tarihe kendinizi affettiremeyeceksiniz. (Çalışmaların videosu izletildikten sonra) Bay Muharrem, ben laf salatası yapmıyorum, icraatları anlatıyorum. Haliç'te bilim ve teknoloji merkezi kuruyoruz. Haliç Tersanesi'nin yıkımı yapılacak ve Avrupa'nın en büyük bilim ve teknoloji merkezi yapılacak."

4 BÜYÜK ŞEHİR PARKI YAPILACAK: "Atatürk Havalimanı'nın tamamı, bir millet bahçesine dönüştürülüyor. Başakşehir, Maslak, Pendik ve Bakırköy'deki 4 büyük şehir parkları tamamlanarak hizmete sunulacak. 452 trilyon lira maliyeti olan Çamlıca televizyon kulesi projemizi de faaliyete geçiriyoruz. 446 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol yaptık. İzmir-İstanbul otoyolu devam ediyor."

KAFAYI KÜLLİYE'YE TAKMIŞ: "Takmış kafayı Külliye'ye. Bir hatıramı anlatacağım. Sayın Putin bir ziyaret yaptı, ilk ziyareti. Salonda konuşurken şöyle bir süzdü her tarafı. Sonra giderken, 'Büyük devlet olmanın alameti farikası budur' dedi. Bay Kemal, Bay Muharrem bu sene çok amaçlı salonumuzda iki kez iftar yaptık. Aynı anda 2 bin 500 kişiye yemek verebiliyoruz. Bundan rahatsız oluyorlar. Gelen kim muhtar, sizin kabullenemeyeceğiniz insanlar. Bana da öyle başlıklar attılar."

ATLARI ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ: "Zaman zaman gerek eziyet gören köpeklerle ilgili gerek Adalar'daki faytonlarda kullanılan atlarla ilgili vicdanları yaralayan görüntülere şahit oluyoruz. Atları fayton boyunduruğundan kurtarıp, özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yapıyoruz. Peygamberi kedisi ölen bir çocuğa başsağlığına gitmiş bir medeniyetin mensuplarıyız. Yeni düzenlemelerle, ister ev ister sokak bunlar üzerindeki çalışmaları 5119 sayılı yasayı çok daha farklı bir şekilde ele alıp değerlendireceğiz. Sakarya'daki olayın kabul edilebilir bir yanı yok, ama bu hassasiyeti göstermek çok çok önemli."

CHP'NİN HUYU DEĞİŞMİYOR: "Edirne'den bilmem nereye kadar gönül köprüsü kuracakmış, geç kaldın geç. Biz o köprüleri kurduk. Ecdat ne diyor, 'Can çıkar ama huy çıkmaz.' CHP'nin faşist, baskıcı karakteri yıllar geçse de asla değişmiyor. Her seferinde çuvallasalar da, iftira ve yalan siyasetlerinden bir türlü vazgeçemiyorlar. Dün merhum Menderes'e iftira atıyorlardı, bugün atıyorlar. Dün hizmetlerinden dolayı merhum Özal'ı eleştiriyorlardı, bugün bizi eleştiriyorlar." (HABER MERKEZİ)