Temelli'den cumhurbaşkanı adaylarına Suruç çağrısı

Suruç'ta yaşananlara tepki gösteren HDP Eşbaşkanı Temelli, "Tüm liderlere Cumhurbaşkanı adaylarına çağrı yapıyorum. Gelin bu oyunu deşifre edelim" dedi. Temelli, seçmenlere de "Sizi bu tuzaklara çekmek isteyenler olacaktır. Seçimi kaybedeceklerini anladıktan sonra; türlü türlü oyunlara başvuracaklar. Asla bu tuzakların içine düşmeyin" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmalarını Van ve ilçelerinde sürdürdü. Edremit’te düzenlenen iftar yemeği sonrasında konuşan Temelli, Suraç'ta yaşananlara tepki gösterdi. Temelli konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

KÜRT SORUNUNU ÇÖZÜNCE BÜYÜK ADIMLAR ATABİLİRİZ: Bütün Türkiye halkları ve başta Kürt halkının beklediği şey Kürt sorununun çözümüdür. Kürt sorununu çözünce çok büyük adımlar atabiliriz. Ekonomi, demokrasi, yolsuzluk sorunlarının tümünü çözebiliriz. Oysa bugünkü iktidar, savaşı dayatarak şiddeti dayatarak iktidarını devam ettirmeye çalışıyor. Öyle besleniyor ki bu iktidardan 1150 odalı Saray’ında bir kara delik oluşturmuş. Bu ülkenin insanlarının emeğiyle ürettiklerini yutuyor. Bizim payımıza yoksulluk düşüyor.

YA ERDOĞAN REJİMİ YA DEMOKRASİ: 24 Haziran’da tüm halklar bir araya gelerek bu yoksulluğa ‘hayır’ diyebilir. Ya Erdoğan rejimi, ya demokrasi. Tüm halklarımız demokrasiden yana tercihini kullanacak, inanıyorum. Bu saray iktidarına, bu tekçi anlayışa bir tek oy vermeyecek. Artık bunlara bir tek oyumuz yok. Buna son vermek elimizde. Bu güce sahibiz. Bu gücü şimdi sandıklara taşımalıyız. Bu güç bu onurlu halkın mücadelesinden geliyor. 25 Haziran’da umutlu bir sabaha hepimiz uyanabiliriz. Bu bizim elimizde. Kendimize güvenelim.

HASTANE AÇIYOR, HASTANE YOK: Biz herkese cesareti bulaştırdık. Bunu sadece biz yapmayacağız. Türkiye’nin her yerinde emekçiler, kadınlar, emekliler, engelliler, gençler yapacak. Çünkü bu iktidar tüm ülkeyi mağdur etti. Her yerde bu ülkenin insanlarını şiddet sarmalına sürükledi. Kadına, işçiye yönelik şiddet, iş cinayetleri, çocuk istismarları, genç işsizlik, açlık sınırı altında. Emekli maaşı, asgari ücret… Tüm bunları en iyi bilen illerden biri Van. Van işsizlikte, rekor kırdı. Bu kadar işsizlik, yolsuzluk varken güya hizmet getiriyor, hastane açıyor hastane yok. Çünkü dertleri Van’a hizmet getirmek değil, şiddet getirmek. Sürekli olarak HDP düşmanlığı, Demirtaş düşmanlığı. Bu düşmanlığı kaşıyarak, hala insanları düşman etme peşinde.

ERDOĞAN'IN VİDEOSU: Bakın bir video yayınlandı. Orada diyor ki, seçimden önce gereğini yapalım, insanları ev ev tesis edelim, markaj altına alalım. Bu nedir? Komşuyu komşuya, insanı insan düşman edecek. Bizim aramıza nefret tohumları eken bu iktidardan 24 Haziran’da kurtulacağız. 16 yıl boyunca bu iktidar bu ülkeye acıdan başka bir şey vermedi. Biz acılarımızda akraba olduk. Eğer bu ülkede bir acı varsa, yitirdiklerimiz varsa tek sorumlusu iktidarlardır.

Diyor ki, “Demirtaş suç işlemiş, suçu işleyen nasıl Cumhurbaşkanı adayı olabilir”. Bizim Cumhurbaşkanı adayımızın bir suçu yok. 6-8 Ekim olayları bir provokasyon. 12 defa Araştırma Önergesi verdik. Hepsini reddettiler. 7 Haziran’a giderken bin türlü oyun oynadılar. 7 Haziran’dan sonra aynı oyunları ortaya koydular. Suruç’ta, Cizre’de, Sur’da, Ankara’da bir sürü insan hayatını kaybetti. Sanki bunlar hiç yaşanmamış gibi şimdi 24 Haziran’a giderken, Kandil oyununu sahneliyor. Milliyetçilik hezeyanı üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Bu oyunu oylarımızla bozacağız. Bu oyuna kimse gelmesin. Bu savaşı bitirmek bizim elimizde Demokrasiyi getirmek bizim elimizde. Bunun ilk adımı barajı yıkmaktır.

Sosyal medyada Erdoğan videosu: Bunu dışarıda konuşmamSosyal medyada Erdoğan videosu: Bunu dışarıda konuşmam

HDP'YE SALDIRIYORLAR: İktidardan gittiklerini bildikleri için sürekli HDP’ye saldırıyorlar. Bugün Malatya’da, Değirmendere’de arkadaşlarımıza saldırmışlar. Saldırganlar provokatörler. Savcılıklarda bu görüntüler var. Kim olduklarını çok iyi biliyorsunuz. Bunlar sadece bize değil, ülkenin geleceğine saldırıyorlar. Saldırıların gerçekleştiği yerde polisler var. Görevlerini yapmıyorlar. Tüm kamu görevlilerine, polislere, jandarmaya, valilere, çağrı yapıyoruz. Sizler kamu görevlisisiniz. Bu halkın vergileri ile maaş alıyorsunuz. Göreviniz halka hizmet etmek. İktidarın seçim kampanyasına katılmak değil. Suç işliyorsunuz. Bir gün bağımsız yargı tarafından hesap sorulur.

Suruç'ta AK Partililerin seçim çalışmasında silahlı kavgaSuruç'ta AK Partililerin seçim çalışmasında silahlı kavga

ASLA TUZAKLARA DÜŞMEYİN: Bugün Suruç’ta hiç istemeyeceğimiz bir olay yaşandı. 3 insanımızı yitirdik. Ortamın gerginliği, OHAL’in gerginliği, iktidarın yarattığı gerginlik, şiddet dili, nefret söylemi… Buna derhal son vermek gerekir. Tüm liderlere Cumhurbaşkanı adaylarına çağrı yapıyorum. Gelin bu oyunu deşifre edelim. Bu provokasyonlar karşısında güçlü bir çağrı yapalım. Tüm yurttaşlarımıza da sesleniyorum. Sizi bu tuzaklara çekmek isteyenler olacaktır. Seçimi kaybedeceklerini anladıktan sonra; türlü türlü oyunlara başvuracaklar. Asla bu tuzakların içine düşmeyin.

Demokratik bir seçimle, demokratik bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Bizden beklenen bu. Hepinizin canı kıymetli. Birileri sorumluluk alacaksa onu bizler alacağız. Sizler demokratik siyasetin için bu ülkenin yurttaşları olarak sandıklara ve geleceğimize sahip çıkacaksınız. (HABER MERKEZİ)

Etiketler çağrı Suruç temelli