AB Bakanı Çelik'ten Öksüz açıklaması: İyi standartlarda yaşıyorlar

AB Bakanı Ömer Çelik, Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddiası ve eşinin ABD'de görüntülenmesiyle ilgili, "Yurtdışına çıkıp kolayca hayat tesis edebilmeleri korunduklarını gösteriyor. İlişki ağına baktığımızda ne kadar tehlikeli bir örgüt oldukları görünüyor. Gayet iyi standartlarda yaşıyorlar" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün Berlin'de bir evde yaşadığı iddiaları üzerine AB Bakanı Ömer Çelik açıklama yaptı. Çelik, Adil Öksüz'ün eşinin ABD'de görüntülenmesiyle ilgili olarak da, "Sadece bu şahsın darbe girişimindeki rolü o günkü görüntüler, yakalanması, serbest kalması, Almanya'daki adresle ilgili ihbar gelmesi ailesinin lüks bir yerde görüntülenmesi bu şahsın pek çok istihbarat şirketinin kullandığı bir eleman olduğunu gösteriyor" ifadesini kullandı.

Çelik, "FETÖ bir tek belli bir odak değil birçok kuruluşun çalışmasının parçası haline gelmiş bir örgüt bu. Yurtdışına çıkıp kolayca hayat tesis edebilmeleri korunduklarını gösteriyor. İlişki ağına baktığımızda ne kadar tehlikeli bir örgüt oldukları görünüyor. Gayet iyi standartlarda yaşıyorlar" dedi.

'NEDEN BU KADAR UZUN SÜRÜYOR?'

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, Yunanistan'ın darbeci askerleri iade etmemesi üzerinden Avrupa ülkelerini eleştirdi. Çelik şöyle devam etti: "Avrupa'daki bazı büyük ülkelerin Yunanistan'a darbecilerin teslim edilmemesi yönünde bir baskı olduğunu gördük. Daha önce bu terör örgütünün başına bir din adamı muamelesi yapılırken doğrudan terör örgütü denmese de Türkiye tarafından terör örgütü olarak kabul edilen demeye başladılar. Hep söylenen yargı sürecinin devam ettiği. Bu neden bu kadar uzun sürüyor? Karşımızdaki tehlike çok boyutlu bir tehlike. Bunun Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak tanımlanması gerekiyor. AB hukuku içerisinde hiçbir darbeci korunamaz. Helikopteri iade ediyorsun, darbecileri de aynı gün iade etmen gerekirdi."