Erdoğan: Birileri kekle, muhallebiyle uğraşıyorken biz Türkiye'yi bir hayaliyle buluşturduk

Erdoğan, Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığına aday olabilmesini eleştirdi. "Cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olması lazım" diyen Erdoğan, "İnşallah bunun da düzeltilmesi lazım. Neymiş mahkum değilmiş, tutukluymuş. Tutukluluğun nedeni çok önemli" ifadesini kullandı. Ovit Tüneli'nin açılışını da yapan Erdoğan, "Şimdi birileri kekle pastayla muhallebiyle uğraşırken biz Türkiye’yi bir hayaliyle daha buluşturduk. Dün neredeydik Eskişehir’de? TANAP’ın açılışını yaptık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Trobzon ve Rize mitinglerinde konuştu. ''Trabzon'un karşısına 'Cumhur İttifakı' ile geliyoruz peki onlar kiminle karşınıza geliyor? Bunlar siyaseti rezil ettiler'' diyen Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adayı olmasını da eleştirdi. Erdoğan, Trabzon ve Rize'den verdiği mesajlar şöyle:

MİLLETİN OYUNU MEZE YAPACAK KADAR İHANET İÇİNDELER: Trabzonlu adamın hasını iyi bilir. Trabzonlu siyasetçinin hasını da iyi bilir. Kim bu ülkeye hizmet etmiş kim lafla kendisini oyalıyor Trabzon bunu çok iyi bilir. Biz Trabzon'un karşısına 'Cumhur İttifakı' ile geliyoruz peki onlar kiminle karşınıza geliyor? Arkalarında önlerinde kimler var? 15 tane milletvekilini bir yere gönderdiler. Bunlar siyaseti rezil ettiler. Bunlar milletin oyunu, milli iradeyi, siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak kadar demokrasiye ihanet içindeler.

TABİİ Kİ MİLLET BAHÇESİ OLACAK: Bazıları alavere dalavere yapıyor kimse bu oyuna gelmesin. Son 16 yılda Trabzon'a 28 katrilyon yatırım yaptık. Trabzon demek futbol demekse Trabzon'a 41 bin seyirci kapasiteli Şenol Güneş Stadı'nı kazandırdık mı? Biz söz veririz yaparız. Hüseyin Avni Aker Akçaabat ne olacak? Tabii ki Millet Bahçeli olacak. Ham hazırlık yaptım. İçinde müzesi de millet kıraathanesi de var. Trabzon'a en yakışanını yapacağız.

KUMARHANE DEĞİL, KIRAATHANE: Millet kıraathanesi aynı şekilde. Fakat bu ana muhalefet kıraathane ifademden hala bir şey anlamadı. Kıraathane deyince bunlar kumarhane anlıyor ya. Kıraat okumaktır Bay Kemal. Ben biraz bilirim Arapçayı. Bay Muharrem kıraathane okuma evi yeri demek. Millet olunca milletin okuma evi okuma yeri. Bundan sonra gençlerimizi biz okuma kültürüne adapte edeceğiz.

HASTANELER KÖPRÜLER NEYLE YAPILIYOR: Büyümeden de anlamıyor. Şu anda Türkiye büyümede Hindistan'dan sonra G-20 ülkeleri arasında 2. sırada. OECD ülkeleri arasında 1 numara. Bay Kemal diyor ki esnaf kardeşim bu 7,4'ten cebinize bir şey girdi mi diyor. Şu engelli kardeşlerimize verdiğimiz destek bu büyümeden gidiyor. Bu hastaneler köprüler neyle yapılıyor? Maliyeti 4,2 katrilyon lira olan 20 adet yol projemiz devam ediyor. Zigana Dağı'nı aşılmaz olmaktan çıkarıyoruz. Zigana Tüneli'ni ve bağlantı yollarını da önümüzdeki yıl bitiriyoruz.

FINDIKLA İLGİLİ SIKINTILAR VAR: Fındıkla ilgili bazı sıkıntılar olduğunu arkadaşlarım iletti. Üreticilerimizi mağdur etmeyecek bir çözümü de inşallah seçimin ardından bulacağız.

Bunlar yıkım ekibi. Yıkmayı iş yapmak sanıyorlar. Eserleri olmadığı gibi hayalini bile kuramıyorlar.

DEMİRTAŞ'IN ADAY OLMASINA ELEŞTİRİ: Adaylığı açıklandı beyefendi Edirne'deki terör örgütlerinin desteğindeki bir kişiyi gidip ziyaret etti. Trabzon'dan bunlar oy çıkar mı? Bunlar öyle ki düşünün 7 Haziran seçiminden sonra Kürt kardeşlerimi sokağa çağırıyor 53 Kürt kardeşimiz öldürüldü mü? Suç şu anda aday olan kişinin daveti. 15 yaşında Yasin Börü'yü bunlar öldürdü. Söylediği laf şu; 'Cumhurbaşkanı adayı bırak.' Ne demek 'Cumhurbaşkanı adayı, bırak.' Cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olması lazım. Bana göre bu yanlış bir gelişme. İnşallah bunun da düzeltilmesi lazım. Neymiş mahkum değilmiş, tutukluymuş. Tutukluluğun nedeni çok önemli. Bunlara bir Osmanlı tokadı gerekmez mi? Ama sandıkta demokratik.

Geçmişte üniversiteleri terör yuvalarına dönüştürmek, gençlerimizi birbirine kırdırmak dışında ne yapmış bu CHP zihniyeti? Gençlerimize yeni bir müjdemiz var. Önümüzdeki dönemde her yıl 100 bin gencimize eğitimlerini sürdürdükleri şehirde yaz tatilinde 3 aylık dönemde asgari ücret karşılığında sosyal çalışma imkanı getiriyoruz.''

ARABAYLA BİR TÜNELİN İÇİNDEN GİTTİK GELDİK: Bugün Karadeniz bölgemiz için tarihi bir ana şahitlik ettik. Önce Trabzon’a uğradım. Ardından 2012 yılında bismillah diyerek ilk kazmayı vurduğumuz Ovit Tüneli’nin bugün açılışını yaptık. Arabayla bir tünelin içinden gittik geldik. Ama ne güzellik… Ve düşünebiliyor musunuz 14,5 km gidiş, 14,5 km geliş. Böyle bir tünel. Ve dünyada bu eşi benzeri çok az olanlardan. E Rize’ye Erzurum’a bunlar yakışır. Bu İkizdere İspir yolu Ovit Tüneli ve bağlantı yollarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Şimdi birileri kekle pastayla muhallebiyle uğraşırken biz Türkiye’yi bir hayaliyle daha buluşturduk. Dün neredeydik Eskişehir’de? TANAP’ın açılışını yaptık.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Ovit Tüneli'nin açılışını yaptı

Rize'nin İkizdere ilçesi ile Erzurum'un İspir ilçesi arasında bulunan ve 14,3 kilometreyle Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olma özelliğini taşıyan 'Ovit Tünel'i Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Erdoğan "Değerli kardeşlerim Ovit geçidi herhangi bir geçit değil. Bu geçit aynı zamanda bulunduğu konum gereği stratejik bir öneme sahip. Ovit geçidi açılmadan önce 11 km tırmanıp, 10 gitmek gerekiyordu." dedi.

Açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

OVİT HERHANGİ BİR GEÇİŞ DEĞİL: Değerli kardeşlerim Ovit geçidi herhangi bir geçit değil. Bu geçit aynı zamanda bulunduğu konum gereği stratejik bir öneme sahip. Ovit geçidi açılmadan önce 11 km tırmanıp, 10 gitmek gerekiyordu.

KIŞ AYLARINDA GEÇİT VERMİYORDU: Kendisi zaten zorlu olan Ovit geçidi güzergahı özellikle kış aylarında geçilmez oluyordu. Biz bu projeye başladığımızda yapamaz dediler. Ancak biz yaptık mı? Yaptık. 2012 yılında başladığımız tüneli bugün sizlere sunuyoruz. Karadeniz limanlarına süre azalacağı için ticaret de gelişecek. Bu açılışı seçim arefesinde yapıyoruz. 24 Haziran'da seçim var mı? Ovit Tüneli'nin açılış hikayesi ile ülkemizin kalkınma hikayesi aynıdır. 24 Haziran'da sandıkları patlatıyor muyuz?