Kılıçdaroğlu: Adalet için yürüyene değil, adaletsizlik yapana destek oluyorsunuz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “2. Bölge Kent Mağdurları" toplantısında konuştu. İmar sorununu çözmek için seçmenin kendilerine fırsat vermediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Adalet için yürüyene değil, adaletsizlik yapana destek oluyorsunuz. Olmaz bu. Sonra 'Ben adalet istiyorum' diyorsunuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “2. Bölge Kent Mağdurları" toplantısına katıldı. Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasetçinin 'bu sorunu çözeceğim' diye kararlı ve inançlı bir tavır takınması halinde imar sorunu çözülür. Kartal Belediyesi, var olan kanuna göre sorunu çözüyor, tapuyu dağıtıyor, Pendik Belediyesi 'Çözülmez.' diyor. Eğer kanuna aykırı bir iş yapılmışsa zaten belediye başkanını görevden alırlardı. Diğer taraf niye çözmüyor? Yerleştiğiniz yerler rant olarak çok değerlendi. Bu arsaları size layık görmüyorlar, rantiye sınıfına layık görüyorlar" dedi.

'BİZE ÇÖZME FIRSATI VERMEDİNİZ'

"Bize, bunu çözme fırsatı vermediniz" diyen Kılıçdaroğlu, "Kimse kusura bakmasın. Ağlıyorsunuz, ama sorunu çözme fırsatını vermiyorsunuz bize. Yerelde verdiğinizde çözüyoruz biz. İşte Kartal Belediyesi yaptı. Bu, bir mahallenin sorunu değil, Türkiye'nin sorunu. Bu sorunun çözülmesi ve bunu çözecek iradeye sahip bir siyasal anlayışın iktidar olması lazım" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, hayatının sorun çözme üzerine inşa edildiğini belirterek, “Ben insanların sorununu çözerken, onların kimliğine, inancına, yaşam tarzına bakmam. Sorunu siyasetçi çözecek. Siyasetçi çözecekse, size 'Ben bu sorunu çözeceğim.' diyen siyasi partiyi iktidara getireceksiniz. Bu kadar basit" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı için Muharrem İnce'ye oy verilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

OY VERİYORSAN AĞLAMAYACAKSIN: Seçin Sayın Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı, parlamentoda da millet iradesi fazla olsun, bir bakın bakayım 4 yıl içerisinde sizin sorununuz çözülüyor mu, çözülmüyor mu? 16 yıldır denediniz. Biz öyle 16 yıl, 20 yıl falan istemiyoruz, 4 yılda bu sorunların tamamı çözülür. Niye çözülmesin? Siz başka bir ülkenin toprağında mı yaşıyorsunuz? Kendi ülkenizin toprağında yaşıyorsunuz. Biz kendi sorunlarımıza ön yargılarımızı kırarak ve tercihlerimizi ona göre değiştirerek çözüm bulmak zorundayız. 'Ben bu partiye yine oy vereceğim', ver kardeşim, sorun çözülmüyor. Ağlamayacaksın o zaman.

ONLARIN ADALETLE BİR İLGİLİ YOK: Adalet istiyorsanız önce 450 kilometre adalet için yürüyen adama güveneceksiniz. Adalet için yürüyene değil, adaletsizlik yapana destek oluyorsunuz. Olmaz bu. Sonra 'Ben adalet istiyorum' diyorsunuz. Niye adalet versinler ki, adaletle onların bir ilgisi yok ki. Ne ilgisi var adaletle. Devlette liyakat yok. Liyakat devlette vardır, siyasette liyakat yoktur. Çünkü devlet bakidir, liyakat üzerine inşa edilir. Devlette şef olmanız için üniversite mezunu olmanız, sınava girmeniz, kazanmanız lazım. Yoksa şef bile olamazsınız. Bakan olmak için başbakan olmak için iki şeye ihtiyaç var: İlkokul diploması ve savcılıktan iyi hal kağıdı. Siyaset ahlaklı bir iş olmadığı sürece toplum başını dik tutamaz. Siyasetçi düzgün insan olmalıdır, ahlaklı olmalıdır. Ben sizlere ahlaklı olmayı, vatandaşın derdini çözmeyi vadediyorum. (İSTANBUL/DHA)