BBP'de 'ittifak' tartışması: Ülkücüler destek vermez!

BBP'de Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur'un, "Tek adam rejimine, AKP despotizmine karşı çıkan mazlumların, ezilenlerin, zulme uğrayanların sesi ve umudu olan ülkücüler; muktedirlere, zulmedenlere oy vermez, destek vermez!" açıklamasına Genel Başkan Destici'den isim vermeden yanıt geldi: Hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda kazanacak, hem de Cumhur İttifakı Meclis’te çoğunluğu sağlayacak...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur'dan, “AKP’ye oy vermeyin” çağrısı geldi. Öznur'un ardından bir açıklama yapan Genel Başkan Destici, “Cumhur İttifakı’nın arasına hiç kimsenin nifak sokmasına fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Cumhur İttifakı oluşurken sadece Genel Başkan Destici'nin seçilebilecek yerde aday gösterilmesi tartışma yaratmıştı. BBP’de şimdi de yeni bir gerilim ortaya çıktı. Partinin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu’nun yakın arkadaşı olan Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, ‘Adalet ve Demokrasi Beyannamesi’ başlığı ile AK Parti’ye oy verilmemesini isteyen bir açıklama yaptı. Öznur, “Tek adam rejimine, AKP despotizmine karşı çıkan mazlumların, ezilenlerin, zulme uğrayanların sesi ve umudu olan ülkücüler; muktedirlere, zulmedenlere oy vermez, destek vermez! Ve onlarla işbirliği yapmaz” dedi.

'KARŞI ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Öznur, “OHAL’siz, KHK’siz, baskısız, yasaksız bir Türkiye için; AKP/Saray rejimine karşı çıkmaya devam edeceğiz. Ülkücülerin iradesine kimse ipotek koyamaz. Saray, Balgat, Yenimahalle üçlüsünün ülkücü hareket üzerindeki kirli karanlık oyunlarını, kumpaslarını 24 Haziran’da sandıklara gömeceğiz” ifadelerini kullandı.

DESTİCİ: NİFAK SOKULMASINA İZİN VERMEYİZ

Bu açıklamanın hemen ardından dün BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den bir karşı açıklama geldi. 'Cumhur İttifakı arasına hiç kimsenin fitne ve nifak sokmasına izin vermeyeceklerini' söyleyen Destici, “Hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda kazanacak, hem de Cumhur İttifakı Meclis’te çoğunluğu sağlayacak” dedi.

İsim vermeden konuşan Destici, şu ifadeleri kullandı; “İttifakı desteklediğimizi, yanında olduğumuzu, doğru bulduğumuzu ve içinde olacağımızı çok net bir şekilde ifade ettik. Cumhur İttifakı ile ilgili bir takım fitne odakları özellikle karşı ittifakı oluşturan güçler ve bunun sözcülüğünü yapan görsel ve yazılı basındaki, sosyal medyadaki bir takım uzantılar, Cumhur İttifakımızı çatlatmaya yönelik, arasına fitne sokmaya yönelik çok hamlede bulundu. Büyük Birlik Partisi’nin ittifakta nasıl yer alacağından tutun da, ittifak bloğunda bulunan partilerin oy verilme şekline kadar her şeyi dile getirdiler. Çatlama meydana getirmeye çalıştılar ama bugüne kadar buna fırsat vermedik.”

16 NİSAN ÖNCESİNDE DE YAŞANDI

Hakkı Öznur ve parti yönetimi arasında 16 Nisan referandumu öncesinde de benzer bir gerilim yaşanmış, Oznur'un 'hayır' çağrısı yapmasının hemen ardından parti yönetimi 'evet' kararını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)