Temelli: Cumhur İttifakı 'vekilimi çalıyorsun' kavgasına düştü

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AK Parti adaylarına yönelik açıklamasını değerlendirdi. Temelli, "Birbirlerine düştüler. O kadar alışmışlar ki kavgaya 'benim vekilimi çalıyorsun' kavgasına düşmüşler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Muğla’nın Milas ilçesindeki halk buluşmasında konuştu.

HDP'nin seçim barajını geçeceğinin anlaşıldığını söyleyen Temelli, "HDP’yi baraj altında bırakamayacaklarını anladılar, savaş tamtamlarını çalmaya başladılar. Tüm bunların seçim siyaseti olduğunu herkes biliyor. Ortak vatanımızda bir arada yaşamak için bu bölücülerden, bu savaş çığırtkanlarından, bu yolsuzluktan beslenenlerden hep birlikte kurtulacağız" dedi.

"Hangi farklı inançtan, farklı etnik kimlikten olursak olalım; bunlar bizim zenginliğimizdir" diyen Temelli, "Bu ülkeyi var eden farklılıklarımızdır. Farklılıklarımız ortak kimliğimizdir. Aramıza düşmanlık tohumu ekmek isteyenlere karşı tek yol yana yana gelmektir. Barajı yıkma, omuz omuz verme zamanıdır" diye konuştu.

'CUMHUR İTTİFAKI HDP'NİN VEKİLLERİNE GÖZ DİKTİ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AK Parti milletvekili adaylarına "fitne" uyarısını hatırlatan Temelli, "Cumhur ittifakı sabah akşam bize saldırıyor. Ama şimdi birbirlerine düştüler. O kadar alışmışlar ki kavgaya 'benim vekilimi çalıyorsun' kavgasına düşmüşler. Şimdi nasıl ki HDP’nin 80 vekiline göz dikmişler, birbirlerinin vekiline de göz dikmişler. Biz onlara diyoruz ki, biz Türkiye halkları olarak bize hangi zorluğu çıkarırsan çıkar, yüzde 10 barajının üzerine istediğin kadar baraj ekle, 80 değil 180 vekille geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli: AKP’li milletvekili adayları, MHP’yi dışlamaya gücünüz yetmeyecekBahçeli: AKP’li milletvekili adayları, MHP’yi dışlamaya gücünüz yetmeyecek

'DANIŞTAY ÜYESİ Mİ, AKP KADIN KOLLARI BAŞKANI MI?'

Danıştay Üyesi Aysel Demirel'in CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce hakkındaki sosyal medya paylaşımına değinen Sezai Temelli, şöyle devam etti:

"Tüm kamu görevlileri HDP barajın altında kalsın diye seferber olmuş. Bütün valiler AKP propagandası yapmakla görevli, ilçe ilçe dolaşıp halkı tehdit ediyor. Bugün de Danıştay üyesi konuşmuş; sanki Danıştay üyesi değil AKP’nin kadın kolları başkanı. Böyle bir hukuk tanımazlık olamaz. Sizler bağımsız yargısınız. Sizin vazifeniz hukuku korumak. Bunlar sanıyorlar ki, bu iktidar hep iktidar olarak kalacak. Sizler bu halka hizmet için varsınız. İçinde suç barındıran talimatları yerine getirmeyin. 24 Haziran’dan sonra bütün bu suçların hesabını soracağız." (HABER MERKEZİ)

Danıştay üyesi, Muharrem İnce'yi hedef aldıDanıştay üyesi, Muharrem İnce'yi hedef aldı