Demirtaş ekran için karar bekliyor

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın için TRT'den seçim konuşması takvimi belli ancak Adalet Bakanlığı'nın yanıtı bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın, TRT'den seçim konuşması yapma hakkı için avukatları Adalet Bakanlığı'ndan yanıt bekliyor.

Açıklanan takvime göre Demirtaş 17 Haziran'da 20.53-21.03, 23 Haziran'da ise 17.50-18.00 saatleri arasında halka seslenecek. 17 Haziran’da TRT’de yayınlanacak konuşması, 13 Haziran çarşamba günü 10.00-11.00 saatlerinde TRT’nin Ankara Oran’daki S1 stüdyosunda kayda alınacak. Yine 23 Haziran’da yayınlanacak konuşma için de 22 Haziran cuma günü 14.00-15.00 saatlerinde aynı stüdyoda kayıt yapılacak.

BAKANLIĞA BAŞVURU YAPILDI

Ancak bu takvime uygun olarak Demirtaş'ın avukatlarının Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvuruya verilecek cevap bekleniyor. Bakanlığın yayın öncesi vereceği karara göre Demirtaş'ın seçim ekranına çıkıp çıkmayacağı belli olacak. Bakanlık Fox TV'ye telefonla bağlanma için yapılan başvuruya da halen bir yanıt vermedi. (HABER MERKEZİ)