Başbakan Yardımcısı Işık: Bu çok erken seçim oldu

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık: Bu çok erken seçim oldu. Seçim takvimi sıkıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki bir otelde gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin seçimle ilgili tahminlerini sorunca Işık şunları söyledi:

"Bu seçim erken seçim değil, çok erken seçim oldu. Seçim takvimi sıkışık oldu. Kamuoyunun nabzına bakıyoruz, partinin genel durumuna bakıyoruz, rakiplerimizin genel durumuna bakıyoruz ve ona göre tahmin ve hedef veriyoruz. 7 Haziran seçimleri hariç bizim verdiğimiz rakamlar birebir neredeyse tutmuştu. Biz genelde aday tanıtım toplantılarında açıklıyoruz. Aday toplantısına yetişmeyince açıklayamadık."

'300'ÜN ÜZERİNDE MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRIZ'

Kocaeli için beklentilerini de açıklayan Işık şöyle dedi: "Şu anda AK Parti Kocaeli olarak kendi kriterimiz şudur; 7 olursa kendimizi başarılı saymayız. 8 normal sonuçtur. 9 başarıdır. Genelde cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceğini düşünüyorum. Son bir haftadır alanların şenlenmesiyle herkesin bütün adayları tartma imkanı oldu. Cumhurbaşkanımızın tecrübesi ve kapasitesi daha ön plana çıktı. Bugün sandık konsa seçim birinci turda biter. Çok samimi olarak şunu söylüyorum. Son bir hafta 10 gündür milletvekili seçimlerine yönelik hava da artmaya başladı. Vatandaşın nabzını alıyoruz. Şu anda AK Parti'nin 300'ün üzerinde bir milletvekilini çıkaracak noktaya geldiğini düşünüyorum." (KOCAELİ/DHA)