Kılıçdaroğlu'na Man Adası mahkumiyeti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açılan tazminat davasında, davalı Kılıçdaroğlu 197 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına para transfer ettiklerini iddia eden Man Adası belgelerini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açılan tazminat davasında karar çıktı.

Man Adaları belgesi' iddiasıyla ilgili davada mahkeme, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine 197 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı Man Adası belgeleri sonrasında tazminat davası açmıştı.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Man Adası' mahkumiyetine tepki: O kararı veren hakim, hakim değilKılıçdaroğlu'ndan 'Man Adası' mahkumiyetine tepki: O kararı veren hakim, hakim değil

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Kasım 2017 tarihindeki partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eniştesi, kardeşi, oğlu, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olarak anılan Man Adası'ndaki bir şirkete milyonlarca dolar yolladığı iddiasında bulunmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapılan para transferine ilişkin belgeleri açıklaması üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ailesi ve yakın çevresinin, Kılıçdaroğlu'na açtığı 1,5 milyon TL'lik manevi tazminat davası, Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmeye başlanmıştı. (İSTANBUL - DHA)