Erdoğan: Millet kıraathaneleri kuracağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16 yıldır kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan çalıştıklarını iddia etti. "Millet kıraathaneleri kuracağız" diyen Erdoğan, "İskambil oynanan değil, kitaplarla döşeli, içeride kahvesi, keki olacak. Gençlerimiz yaşlılarımız gelecek. Hem kitabını okuyacak hem kekini alacak, çayını kahvesini alacak; ücretsiz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarsus Devlet Hastanesi'nin temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye her alanda çağ atlattıklarını, özgürlükler konusunda 'sessiz bir devrim'e imza attıklarını öne sürdü. Ayrıca Türkiye'yi ekonomik olarak 3.5 kat büyüttüklerini ifade etti.

Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

Biz son 16 yılda kimseyi dışlamadan çalışıyoruz. Özgürlükler konusunda sessiz bir devrime imza attık. Savunma sanayisinde Türkiye'yi kendi İHA'larını, SİHA'larını yapar hale getirdik. Milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkararak ülkemizi devler ligine çıkardık. Ekonomiyi 3.5 kat büyüttük.

FEDAKARLIK YAPARAK ÜLKEYİ YÖNETİYORUZ: Uykumuzdan, ailemizden fedakarlık yaparak ülkemizi yönetmeye çalışıyoruz. Tarsus'un 16 yılda nereden nereye geldiğinin farkındasınız. Dışarıdan gelenlerin gıpta ile baktığı bir Tarsus var. Tarsus Çamlı Yayla yolunu 137 trilyon liraya yapıyoruz. 400 trilyon liralık yatırımı olan Çukurova Havalimanı yolunun çalışması da sürüyor. Acil kamulaştırma kararı alındı çalışmalar başladı. Tarsus Turizm yolu tamamlanmak üzere.

MİLLET SİZİ MEZARA GÖMER: CHP onları yıkacak, öyle diyor. Biz gelince onları yıkacağız diyor. Öbürü ne diyor? Biz satacağız. Birinci köprüyü rahmetli Demirel yapmıştı, o zaman ki komünistler biz bunları satacağız diyordu. Özal'da satamazsınız diyordu, ikinci köprü için de öyle söyledi. Neyi satıyorsun ya, neyi yıkıyorsun ya? Bu millet sizi mezara gömer. Şimdi çıkmış Bay İnce, çok da ince değil ya, geometrik olarak söylüyorum, Sarayı yıkacakmış. Senin genel başkanın da öyle diyordu, tıpış tıpış saraya geldi.

HDP'NİN BAŞINDAKİ ADAM İNSANLARI SOKAĞA DÖKTÜ: 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkemizin yaşadıklarını hatırlıyorsunuz değil mi? Ekim’de Diyarbakır’da bizim Kürt kardeşlerimizi, 53 Kürt kardeşimizi, şu anda içeride bulunan HDP’nin başındaki adamın talimatıyla Kürt kardeşlerimizi sokağa döküp 53 Kürt kardeşimizi öldürdüler mi? Şimdi çıkmış bu adam cumhurbaşkanı adayı olmuş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Hatay'da düzenlenen mitingde "Millet Kıraathaneleri" açacaklarını söyledi.

Erdoğan, "İnşallah yeni bir adım, Millet kıraathaneleri kuracağız. Bunu Bay İnce yanlış anlayabilir. İskambil oynanan değil, kitaplarla döşeli, içeride kahvesi, keki olacak. Gençlerimiz yaşlılarımız gelecek. Hem kitabını okuyacak hem kekini alacak, çayını kahvesini alacak; ücretsiz, ücretsiz. Yani buralar adeta hayata ne katacak; ruh katacak ruh. 24 saat açık olacak" dedi.

'ARAMIZDA BİR FARK VAR, BEN BAŞKOMUTANIM'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, seçim kaybettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği konuşmaları izleten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bay Muharrem, 24 Haziran'da aynı şekilde bu seçimi kaybedersen ne yapacaksın, onu söyle. Bırakıp gidecek misin, onu söyle. Göreceğiz. Şu ana kadar Bay Muharrem, Bay Kemal'in ağzından terörle mücadeleyi duydunuz mu? Zaten seçim bildirgelerinde de terörle mücadeleye ilişkin doğru düzgün bir şey bulamazsınız. Malatya'da iftar sofrasında yaptığım konuşma, masadaki bütün arkadaşların ilgisini çekmiş olacak ki alkışladılar. İsmail Metin Paşa da alkışladı. Beyefendi rahatsız olmuş. Bay Muharrem, ben ince değilim ben aynı zamanda Silahlı Kuvvetlerin Başkomutanıyım. Aramızda bir fark var, bunu da öğren. Sen İsmail Metin Paşamıza o terbiye dışı, edep dışı lafları edemezsin. Onun apoletlerini sökmek senin haddine mi ya." (DHA-DUVAR)