HDP'li Irmak cezaevindeki seçim çalışmalarını anlattı: Kışanak'ın gözlerinden ateş, kulaklarından duman çıktı!

HDP'li Selma Irmak, cezaevinde yürüttükleri seçim çalışmalarını anlattı. İşe, Demirtaş için anket yaparak başladıklarını belirten Irmak, "Sonucu gören Gülten Kışanak arkadaşımızın gözlerinden ateş, kulaklarından duman çıktı!" dedi. Irmak, cezaevindeki ittifak görüşmeleri ve miting programı hakkında da bilgiler verdi!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan, HDP'nin vekilliği düşürülen Hakkari Milletvekili Selma Irmak, cezaevinde yürüttükleri seçim çalışmalarını anlattı.

Cezaevinden avukatları aracılığıyla 'Kandıra 1 NO’lu Seçim Çalışmaları' başlıklı bir mektup gönderen Irmak, "Bilindiği üzere ülke kadar tayin edici hummalı bir seçim atmosferinin içinde kulaç atmaktadır. Bu öyle bir humma ki doların her gün uzaya roket fırlatma denemelerinde rekor üstüne rekor kırmasını bile yurdum insanı, şaftı hafif kayık hülyalı gözler ile seyretmektedir" dedi. Irmak'ın mektubu şöyle:

BİZİM DE BİR ÇALIŞMAMIZ VAR

Eh karbondioksidi bol bu cezaevlerinde yaşadığımıza göre bizim de bir seçim çalışmamız var elbette. Ne yani beton duvarlar ve tel örgüler içindeyiz diye sesimiz çıkmayacak mı sanıyorlar.

Elhamdülillah hâlâ dört köşe bir gökyüzümüz ve bizi hiç yalnız bırakmayan kuyruğu zafer işareti kırlangıçlarımız var… Sizlere bir umut ve dirençle kaplı masmavi gökyüzünü yüzen kırlangıçlarımız aracılığıyla selam sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.

EN İYİ DURUMDA OLANLARINIZ BİZLERİZ

Hepimiz gayet iyiyiz ve yüksek moraliniz Hatta bu zalim ve ne idüğü belirsiz zamanda en iyi durumda olanlarınız bizleriz. diyebilirim. Belirsizlik karanlıkta oturup bir gulyabaninin ayak seslerini beklemek gibi bir şey olsa gerek… Oysa biz öyle miyiz?

Kovulabileceğimiz bütün köylerden kovulmuş onuncu köye gelip yerleşmişiz. Unumuzu eleyip ekmeğimizi asmışız, ne gam ne tasa, kira, apartman aidatı, atık su bedeli, geçmediğimiz köprüden alınan vergi derdi yok. Kaldırımda otobüs beklerken otobüsün altında kalma, düşen bir asansörün içinde acil iniş yapma, bir hafriyat kamyonunun altında kalma derdi gibi dertler de yok, daha pek çok konfor var da şimdi olanı var olmayanı var. Hepsini anlatıp görgüsüzlük yapmayayım, diyeceğim o ki siz derdinize yanın bizi merak etmeyin.

SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZIN STARTINI VERDİK

Can havliyle seçim” tarihinin belirlenmesinden hemen sonra biz de seçim çalışmalarının startını verdik. Seçim çalışmalarımıza cezaevi kamuoyunun nabzını yoklayan bir anket çalışması ile başladık. Yaptığımız bir anket sonuçlarını yaptığımız ilk anket sonuçlarına göre kararsızlar dağılmadan çıkan sonuç partimiz HDP nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek yüzde 80 civarında çıktı.

KARARSIZLAR DAĞILDI VE SONUÇ YÜZDE 100'E ÇIKTI

Bu sonucu gören Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak arkadaşımızın gözlerinden ateş kulaklarından duman çıktı! Sol ayağından çıkarıp sağ eline aldığı üzeri zımbalı topuğu oldukça etkili abla terliğini (bilgi notu: abla terliği Sayın Selahattin Demirtaş'ın bahsettiği anne terliği silahının bir üst modeli olup atış menzili daha uzun ve etki gücü daha fazladır, ‘anne terliği’nden ‘kıyamama’ hata payı bulunmaktadır. 5 tane kardeş büyüten bir abla olarak deneyimlerimden süzdüğüm bu bilgiye güvenebilirsiniz) sallayarak:

-Bana bakın ben Selahattin Demirtaş'ın ablasıyım, ne demek kararsız mararsız? Gözüm görmesin dağılım bakiyim, deyince kararsızlar dağıldı ve anket sonucu yüzde 100'e çıktı.

'SİZİN VEKİLLİĞİNİZ DÜŞÜYOR AMA ALTIN HER GÜN YÜKSELİYOR'

Yani Kandıra Cezaevi kamuoyunda, Sayın Selahattin Demirtaş'a tam destek bulunmaktadır! Seçim çalışmamızın 2. etabı ittifak çalışmaları oldu. BDP Eş Genel Başkanı Sayın Sabahat Tuncel’den randevu talebinde bulunduk, memnuniyetle kabul etti.

Sayın Tuncel bizi çok sıcak karşıladı

Hatta gözlerinde garip bir pırıltı vardı tabii bu pırıltıyı bizimle ittifaktan duyduğu memnuniyete vermiştik. İşin aslını sonradan öğrenecektik.

Sayın Tuncel'le yaptığımız oldukça samimi geçen görüşmede partimizle ittifak yapmaktan mutluluk duyacaklarını, barış için, kardeşlik için, ülkenin selameti için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Yalnız dedi küçük birkaç talebim olacak! Biz de acaba kaç vekil isteyecek diye beklerken Sayın Tuncel taleplerini sıraladı

-İki buçuk metre seksenlik altın zincir

-5 çift burma bilezik

-Trabzon sarması seti

-Diyarbakır hasırı

-Hakkari Malxırab'ı

Biz gözlerimiz faltaşı “Aman başkanım ne yapıyorsunuz bunlar nasıl talepler? Biz vekil falan isteyeceğinizi düşünmüştük” deyince Sebahat Başkan bir kahkaha atıp işaret parmağı ile bize vekilliği düşen arkadaşları işaret ederek:

-Siz şaka mı yapıyorsunuz, ne yapayım partinizin vekilliğini, sizin vekillikleriniz durmadan düşüyor. Ama altın öyle mi ya her gün yükseliyor, siz hiç altının düştüğünü gördünüz mü, kusura bakmayın ben de partimi düşünmek zorundayım, işinize gelirse dedi ve çayını fırrr diye çekti.

“Biz bu seçimi mutlaka kazanmalıyız, bunun için gerekirse çiğ tavuk yeriz" dedik ve işin mali kısmını tüm zor ve parasız zamanların saymanı, arkadaşınız Nurhayat Altın’a devrettik. Gerçeği “gördüğümüz zulüm üzerine istifa ediyorum” diye bir dilekçe bırakmış ama tabii kabul etmedik.

YEREL MİTİNGLERİMİZ OLACAK

Şimdi seçim çalışmamızın halkla buluşma bölümünü planlıyoruz, tüm odalarımızda yerel mitinglerimiz olacak 2 veya 3 kişiden oluşan odalarımızda bu mitinglerin tam katılımlı ve coşkulu geçeceğini tahmin ediyoruz. Final mitingimizi de seçimden önceki hafta çim sahada gerçekleştireceğiz. Miting konuşmacımız Grup Başkanvekilimiz sevgili Çağlar Demirel olacaktı ancak ne yazık ki “sesi kısıldı.”

Hayır, yanlış anlaşılmasın milletvekili listelerinden dolayı kısılmadı sesi, 2 hafta önce geçirdiği guatr ameliyatından dolayı kısıldı. Bu vesileyle kendisine tekrar acil şifalar diliyoruz.

Miting programımızı tamamladık sayılır. Konuşmacılarımız şunlar:

1-Genel yapımız adına Sayın Figen Yüksekdağ

2- DBP adına Sn. Sebahat Tuncel

3- DTK kadına Sayın Aysel Tuğluk

4- Büyükşehir Belediyesi adına Sayın Gülten Kışanak

5-Küçük Şehir Belediyesi adına Sayın Nurhayat Altun

6- Kurmanci konuşmacı olarak Gülser Yıldırım

7- Kırmancki konuşmacı olarak Edibe Şahin

8-Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu adına Sayın Burcu Çelik Özkan

9-Tutsak kadınlar adına Laleş Çeliker

10-Tutsak genç kadınlar adına Hacire Tanırga

11- Hasta tutsaklar adına Sona Mengütay

12-Kocaeli İl örgüt adına Sn. Ayten Yılmaz

13- Ve tabii ki tertip komitesi adına ben, Selma Irmak (ma benim başım keldir)

'DİNLEYİCİ ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ

Henüz dinleyici bulamadık, aramaya devam ediyoruz. Elbette müzik programımız da var halaylarla devam edecek olan mitingimize tabii ki Ferhat Encü arkadaşımızı davet etmeyi unutmadık. Ferhat vekilimiz de tel örgülerin erkekler tarafında BİJÎ serisinden seçtiğimiz sloganlar atacak ve seçim çalışmalarının en önemli bölümü sandıklar, çok önemli. Biz de üzerinde önemle duruyoruz. Zira HDP’yi baraj altı bırakmanın en kritik ve hile götürür olanı sandıklardır.

Sandıklara her zamankinden daha fazla sahip çıkmak zorundayız. Biz de müşahidlerimizi belirledik. Ancak sandık başkanı seçmekte zorlanıyoruz, malum yapımızın neredeyse tamamı başkanlardan oluşuyor. Haliyle bu kadar başkanın arasından bir Başbakan seçmek çok zor, o nedenle tüm başkanlardan oluşan “Sandık Başkanlığı Konseyi” formülünü uygulayacağız.

Son söz olarak emin olun her yerde sandıklara faşizmi, zorbalığı, tekçiliği ve tek adam rejimini gömeyeceğiz ve oradan barış, özgürlük, demokrasi, huzur, refah ve birlikte ortak yaşam çıkaracağız. İnanın böyle gitmeyecek, kapatıldığımız beton mekânların çatlakları arasından sızıp toprağa ulaşacağız. Betona ettiğimiz umut ve direnç tohumları sizlerin emeği, inancı ve çabasıyla yüreklerde elvan elvan açacak. İnanın bu kez bahar gelecek, faşizmin karakaşına kadınlar izin vermeyecek.

Çünkü biz taşta gül olmayı başaranlarız. Muhteşem bir sonla mutlaka kazanacağız. (HABER MERKEZİ)