Muharrem İnce Ankara turunda: Yarış at başına döndü

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce mitinglerine Ankara’da devam ediyor. İnce beş farkı noktada halka seslenecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce mitinglerine devam ediyor. Bugüne dek 50’nin üzerinde miting yapan İnce’nin bugün ki adresi Ankara ve ardından Aydın.

İnce’nin takviminde bugün Ankara’da 5 Miting bulunuyor. Saat 11.30’da Sincan Lale Meydanı’ndan Ankara turuna başlayan İnce bir saat arayla, Eryaman Meydanı 3.-4. Etap Kavşağı, Batıkent Meydanı, Keçiören-Aktepe Muhtarlığı Önü, Pursaklar Merkez mitinglerini gerçekleştirecek. İnce buradan Aydın’a geçerek saat 18.00’da Atatürk Kent Meydanı’nda olacak.

İLK ADRES SİNCAN

İnce’nin Ankara turundaki ilk adresi Sincan oldu. 16 Nisan Referandumu’nda yüzde 65.32 oranında “Evet” diyen Sincan’da İnce’ye yoğun bir ilgi vardı. Sıcak havaya rağmen Sincalılar bayraklarıyla alanı doldurdu.

'PROMPTERA BAĞLI SİYASET YAPANIN FİŞİNİ ÇEKTİLER'

“Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla konuşmasına başlayan İnce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’daki iftar yemeği sırasında prompter konuşmasının arızalanmasına atıf yaparak, “Benim karşımda çok güçlü bir rakip var. O da promptermış. Promptera bağlı siyaset yapanın bir gün fişini çekerler. Diyarbakır’da Kürt sorununu prompterdan konuşuyor. Yürekten konuşacaksın yürekten” dedi.

'ADIYAMAN TÜTÜNÜNDE ZEHİR VAR DA AMERİKANIN TÜTÜNÜNDE VİTAMİN Mİ VAR'

Sincan’da AK Parti’nin oy oranın yüksek olduğunu bildiğini söyleyen İnce, “Bu bölgede muhafazakar insanların yaşadığını biliyorum. AK Partiye oy vermiş arkadaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Türkiye’yi karış karış dolaşıyorum. Adıyaman’da bana, ‘Biz tütün ekiyorduk artık bize ektirmiyorlar. Amerikan şirketleri izin vermiyorlar’diyorlar. Erdoğan Adıyaman’a gelmiş tütün zararlıdır demiş. Adıyaman tütününde zehir var da Amerikan tütününde vitamin mi var. Tütün sağlığa zararlı ama Erdoğan her şeye zararlı. Benim muhafazakar kardeşim bunlardan size hayır yok. Bunlar Türkiye’yi Washington’dan yönetiyorlar. Ben Ankara’dan yöneteceğim Ankara’dan" ifadelerini kullandı.

‘YSK DA KİMSE SİZİN OYUNUZU ÇALAMAYACAK’

Yarın Urfa’da ve Eskişehir’de mitingi olduğunu hatırlatan İnce yardım istedi. “Komşuyu, teyze oğlunu ikna etmek size ait” diyen İnce sandıkların başında durma sözü aldı. YSK’yı işaret eden İnce, “ Oy kullanıp hemen Ankara’ya geleceğim. 50 bin avukatla geleceğim. Merak etmeyin YSK da kimse sizin oyunuzu çalamayacak” dedi ve sözlerini tamamladı.

İNCE’NİN İKİNCİ ADRESİ ERYAMAN

Sincan’da halka seslenen Muharrem İnce buradan Eryaman’a geçti. Ankara 2’nci ve 3’üncü bölgedeki yerlerde Ankara turuna devam eden İnce, Eryaman mitingine başladı. Miting alanı yanındaki camii bahçesinde duran izleyenlere seslenen İnce, “Camide siyaset olmaz sizi de buraya bekliyoruz” dedi.

'KAVGA İSTİYORLAR KAVGA ETMEYECEĞİM'

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’la arasındaki puan farkının seçim çalışmalarına başladığında çok olduğunu aktaran İnce, yarışın at başına döndüğünü söyledi. İlk turda seçimi kazanacağını belirten İnce, “ Bu sabah doktor bir arkadaşım 'Vitamin alıyor musun?' dedi. Alkış vitamini alıyorum dedim. 30 yıldır siyasetle uğraşıyorum böyle bir değişim ruhu görmedim dedim. İkinci vitaminim de bu. Ben konuşunca çıldırmaya başladılar. Kavga istiyorlar kavga etmeyeceğim kavga. İnsanları sağcı solcu diye ayırmıyorum. 81 milyonu seviyorum, hepinizi seviyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı olduğu takdirde “kaşar” gazetecilerle televizyona çıkmayacağını söyleyen İnce, “Ben o kaşar gazetecilerle konuşmayacağım bile. O sarayın yalakası kaşar gazeteciler var ya. Cumhurbaşkanı olduğumda beni ilk ziyaret eden o kaşarlar olacak. Televizyonlara Boğaziçi’nde ODTÜ’de okuyan çocuklarla tartışacağım. Televizyona atanamamış gariban ailelerin öğretmen çocuklarıyla çıkacağım. Cumhurbaşkanı abi olacak abi. Beni eleştiren tweet attı diye sabahın beşinde o çocukları karakola çektirmeyeceğim” diye konuştu.

İNCE’DEN SÜPRİZ MİTİNG

Ankara programı kapsamında beş ilçe gezecek olan İnce üçüncü durağı Batıkent’in ardından dördüncü adresi Keçiören’e geçerken Yenimahalle’de toplanan kalabalığa seslendi.

'1 MİLYON KİŞİYİ BEKLİYORUM'

Yenimahalle mitinginin ardından İnce’nin beşinci adresi Keçiören oldu. Seçimden bir kaç gün önce yapılması planlanan Ankara mitingine Keçiörenlileri davet eden İnce, “1 milyon kişiyi bekliyorum” dedi.