Muharrem İnce: Tweet atamayan bir nesil, hiçbir şey yapamaz

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, gençlerin özgür olmadığını söyledi. İnce, "Tweet atamayan, Wikipedia'ya bakamayan, telefonum dinleniyor mu diye korkan bir nesil, hiçbir şey yapamaz" dedi. Bedelli sorusunu da yanıtlayan İnce, çözümün, temel askerliğin herkes için 2 aya indirilerek, profesyonel orduya geçilmesi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Star TV canlı yayınında Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "HDP barajı geçmeli'' açıklamasının üzerine Muharrem İnce ''CHP'den hiç kimse oy verelim diyemez, diyorsa yanlış yapıyordur bireyseldir. Bunu ortaya atanlar siyaseti bilmeyen insanlar'' dedi.

'KÜRTLER SIKIŞMIŞ DURUMDA'

"İkinci turda, Kürt seçmenden oy alabileceğinizi düşünüyor musunuz" sorusuna İnce, "Bugün Van'daydım, bana bozkurt işareti yapıyor, cumhurbaşkanlığında 'Oyum sana' diyor, bana HDP'nin kullandığı barış işaretini yapıyor, 'Oyum sana' diyor. Neden almayayım, Kürtler bu memleketin evladı değil mi? Onlar sıkışmış durumda, bir çıkış yolu arıyorlar. Çok oy alacağımı düşünüyorum'' yanıtını verdi.

"Gençler özgür olacak" diyen İnce, "Tweet atamayan, Wikipedia'ya bakamayan, telefonum dinleniyor mu diye korkan bir nesil, hiçbir şey yapamaz. Ancak Batı'nın ürettiği telefonları alırız, her sene de bir telefon değiştiririz" diye konuştu.

'BİZİM PETROLÜMÜZ GENÇLİK'

Cumhurbaşkanı adaylarının bol vaatte bulunmasının inandırıcılık sorunu oluşturmadığı sorulan Muharrem İnce, "Kaynak sıkıntısı yok. Suriyelilere 40 milyar kaynak buluyorsun, sırf Erdoğan'ın kişisel hırsı için. 40 milyar oraya kaynak buluyorsun, saraya kaynak buluyorsun öğretmenler mi kaynak bulamıyorsun? Meral atıl, denizler atıl, devreye sokarız para. Türkiye'nin yaş ortalaması 29. Bu müthiş bir şey. Bu bizim petrolümüz. Ama bu petrolü doğru çıkarmalıyız, doğru işlemeliyiz" ifadeleri kullandı.

Eğitim ve sınav sistemiyle ilgili çalışmaları olduğu söyleyen İnce, "Çocukları mahvettiler, perişan ettiler. Cumhurbaşkanı olunca, 'TEOG'u kaldırım' demeyeceğim. Cumhurbaşkanı olduğumda eğitimle ilgili herkesi masanın etrafına toplayacağız. AK Partililer de, MHP'liler, HDP'liler de herkes olacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP barajı geçmeli açıklaması ve sonrasında "CHP, el altından HDP'ye yardım ediyor" iddiası sorulan İnce, şunları söyledi:

"Böyle bir şey olabilir mi? Biz hayır kurumu, Kızılay mıyız? Siz aday olsanız, bunu duysanız kıyameti koparmaz mısınız? Hiçbir parti bunu yapamaz. Bunu diyenler, siyasetin uygulamasını bilmeyen insanlar. Sayın Kılıçdaroğlu istese de yapamaz. 'HDP barajı geçmeli' demek başka bir şey, 'HDP barajı geçmeli, ona destek olun' demek başka bir şeydir. Gönül ister ki barajı geçen parti sayısı 10 olsun, çok olsun."

'FETÖ'CÜ ARIYORLARSA KENDİ İÇLERİNE BAKSINLAR'

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisini eleştirdiği sırada, Erdoğan'ı alkışlayan 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel için "Apoletlerini sökeceği" demişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün yaptığı açıklamada "Verdiği mesaj milletimize değil, verdiği mesaj PKK'ya. 'Sen hiç merak etme Afrin'i aldı, bunun intikamını 24 Haziran'dan sonra ben alacağım' diyor" ifadelerini kullanmıştı.

"Korgeneral Engin Alan, Çanakkale'de ayağa kalmadı, hapse attınız" diyen İnce, "Sana gelince ayağa kalmayan hapse girecek, terörist olacak; beni eleştirince alkışlayacak yok öyle yağma. Ben Erdoğan'ı eleştirirken bir general alkışlasa Erdoğan'ın, AK Partili kardeşlerimin hoşuna gider mi?" dedi.

Soylu'nun açıklamasına yanıt veren İnce, "Soylu'nun Bafra'da Erdoğan'a ne söylediğine bakarsanız kalitesini anlarsınız. Benim ne FETÖ'yle, ne PKK'yla, ne IŞİD'le işim olmaz. FETÖ'cü, PKK'lı arıyorlarsa kendi içlerine baksınlar. Geçmişteki Diyarbakır milletvekillerine baksınlar. FETÖ'cü arıyorlarsa Bekir Bozdağ'a baksınlar, Meclis kürsüsünde neler söylediğini, bize haykırışlarını hatırlasınlar. O komutan Afrin'de görev yapmış, kahramanlık yapmış olabilir, ama siyasete giremez" şeklinde konuştu.

'DOLAR DÜŞECEK'

Seçilmesi halinde dolar kurunun düşeceğini öne süren Muharrem İnce, "Çünkü güven gelecek. Benim insanım hak ettiği için yargı düzelecek, güven gelecek. Dün akşam da elçilere dedim size borcumuzu ödeyeceğiz. Batı'nın bizden 450 milyar dolar alacağı var. 15 yılda 865 miyar dolar vergi toplanmış. 60 milyar dolar özelleştirme var. 300 milyar dolar da borç var. Bunun karşılığında ne yaptılar. Köprü yaptılar onun değeri de 160 milyar dolar. Çalındı bu paralar. Biz bunu bulacağız" dedi.

Bedelli askerlik konusuna da değinen İnce, "Bedelli askerlik isteyenleri anlıyorum, ama fakir evlatlarını da anlamak lazım. Bunun yolu Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını 2 aylık temel askerlikten geçirip, profesyonel bir ordu kurmak. Bu ortamda, seçim öncesi askerlik üzerinden oy devşirmeye çalışmak, 'Bak sana bedelli çıkaracağım, oy ver' felan, bu Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmaz. Benim gündemimde öyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.

'ALİ KOÇ GELDİ, İNCE DE GELİR'

Ali Koç'un Fenerbahçe Başkanı seçilmesiyle ilgili soru üzerine Muharrem İnce, kendisini tebrik ettiğini söyledi. İnce, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Bazen böyle olur, sizin başarılı olup olmamanız da önemli değildir. Değişim rüzgarı geldi mi, önünde duramazsınız. Bir değişimin önünden gidenler lider olur, ortasından gidenler durumu kavramış olur, arkasından gidenler sürüklenmiş olur, karşısına çıkanlar yok olur. Değişimin önünde duramazsınız. Sosyal medyada siyasetle benzetme yapıyorlar, doğru da yapıyorlar. 'Ali Koç geldi, İnce de gelir' diyorlar. Siyasette de bu değişimi görüyorum. Erdoğan, ömür boyumu orada kalacak. Geldiği gibi gidecek." (HABER MERKEZİ)