Muharrem İnce: Herhalde montajı FETÖ'den öğrendiler

CHP cumhurbaşkanı adayı bugün Hacıbektaş'ı ziyaret etti. İnce Nevşehir'de yaptığı mitingte, bisikletli ve oğlunun düğününde oynadığı fotoğraflara camii içerisinde çekilmiş gibi fotomontaj uygulandığını söyleyerek, "herhalde montaj yöntemlerini FETÖ’den öğrendiler” dedi.

Google Haberlere Abone ol

NEVŞEHİR - 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala adayların çalışmaları devam ediyor. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bugünkü ilk adresi Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi oldu. “Az kaldı düşecekler silkele başkan silkele” sloganları eşliğinde karşılanan İnce yoğun ilgi gördü. Müze müdüründen bilgi alan İnce burada bir süre dua etti.

 

İNCE: İNCİNSEN DE İNCİTME

Hacıbektaş’ta halka boynunda teslim taşı takılı olarak seslenen İnce, “Dindar nesil yetiştirecekmişsiniz. İtirazım yok ama kindar nesil yetiştirme. Ben diyorum ki incinsen de incitme. Bana diyor ki 'gariban cumhurbaşkanı' adayı. Milletvekilliğine senden önce başladım. Hemen hemen aynı maaşları aldık 16 senede. ‘Ben gariban kaldım da sen nasıl zengin oldun anlat’ dedim. ‘Ben dünyanın en zengin insanıyım’ dedim. Ben insanları Kürt Türk, kadın erkek, yoksul zengin diye ayırmam” dedi.

Mitinglerinde mutlaka selfie çeken İnce'yi karşılayan seçmenlerden biri işsizlik konusuna dikkat çekti: Atılacak işimiz yok, rahatlıkla selfie çekinebiliriz...

'ONUN APOLETLERİNİ SÖKECEĞİM'

İnce, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’daki iftar yemeği sırasında konuşmasını alkışlayan 2’nci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’i Hacıbektaş’ta da eleştirdi. Temel’i 30 Ağustos’ta emekli edeceğini söyleyen İnce, “Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek, herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya, yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim” dedi.

'SAYIN ERDOĞAN O GENERALİ İHRAÇ EDECEK MİSİN?'

Muharrem İnce daha sonra Nevşehir’deki mitingde halkın karşısına çıktı. İnce ilk olarak yine Malatya’da düzenlenen iftarda Recep Tayip Erdoğan’ın sözlerini alkışlayan 2’nci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’i eleştirdi. İnce, “Disiplin kanunun 20’nci maddesi o generalin o alkışlamasını yasaklıyor mu? Yani bir siyasi faaliyete katılırsa subay ihraç edilir. Sayın Erdoğan o generali ihraç edecek misin? Allahın izni ve milletin izniyle ilk emekliye ayıracağım general o general olacaktır. Sizin huzurunuzda söylüyorum senin apoletlerini sökmezsem ben de Muharrem İnce değilim. Türk ordusunun düştüğü duruma bak kimsiniz siz? 3’te biriniz ilkokul bile bitirmeyen FETÖ’nün emrine girmişsiniz. Şimdi de gelmişsiniz Erdoğan’ın emrine girmişsiniz. Siz Türkiye milletinin askerisiniz” dedi.

.

İnce, Nevşehir’deki mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Fethullah Gülen ile ilgili geçmişte söylediği sözlerin yer aldığı videoyu meydandaki vatandaşlara izletti. Bisikletli ve oğlunun düğününde oynadığı fotoğraflara camii içerisinde çekilmiş gibi fotomontaj uygulandığını söyleyen İnce, “Bunlar için tek şey söylenir zavallılar. Zavallı bunlar herhalde montaj yöntemlerini FETÖ’den öğrendiler” dedi.

İnce şunları söyledi:

SEN DOLANDIRICILARIN ORTAĞISIN: Ben Yalova’da yaşıyorum. Ben köprüyü kullanıyorum. Nevşehirli sana söylüyorum. Sen de geçmeden parasını ödüyorsun. Çünkü garanti verilmiş. Sen dolarcıların ortağısın, her şeyin anlaşmasını dolar üzerinden yapmışsın. Türkiye’nin borcu 450 milyar dolar. Bunun 320 milyar dolarını Erdoğan yaptı. 2002’de Başbakan olduğunda Türkiye’nin borcu 130 milyar dolardı. Bu parayı aldılar, borç aldılar. Londra’dan Dubai’den topladılar. Bu borcu ödeyeceğiz şimdi. Bu parayı alır insan fabrika kurar. Fabrikadan rüşvet almak zor, betona gömerse rüşvet almak kolay.

ANITKABİR’İN MERMERİ OSMANİYE’DEN: Yerli otomobil diyor. Ben diyor yerli ve milliyim. O kadar yerli ve milliysen de saraydaki mermerler Bilecik’ten mi Hindistan’dan mı? Anıtkabir’in mermeri nereden biliyor musunuz? Osmaniye’den Afyon’dan ve Bilecik’ten. Sende ne yerlilik ne millilik kalmış. Sen unutmuşsun eski günleri. Otomobil yapacakmış. Önce markan olacak markan. Markayı gençler üretecek gençler. O gençleri iyi eğiteceğiz.

'HER AİLEYE BİR EV VE HER EVE MAAŞ'

İki kesim sayesinde bu seçimi kazanacaklarını söyleyen İnce, “Bir gençler, iki kadınlar” dedi. Kadınların çalışma hayatındaki engelin çocuk olduğunu ve bunu da her mahalleye kreş açarak çözeceklerini belirten İnce, “Çocuk kreşe kadın işe” ve “Her aileye bir ev ve her eve maaş” sloganlarını belirlediklerini söyledi. Türkiye’yi özgürleştirmek ve zenginleştirmek için uğraşacağını söyleyen İnce, “Bak rozet yok. Artık Türk bayrağı bar. Herkesin cumhurbaşkanı. Kavga yok. Huzur gelecek huzur. Cumhurbaşkanı meydanlara gelip herkesle kavga etmeyecek. Bana sataştığında cevabını veririm o ayrı” dedi. Konuşmasının sonunda sahne önündeki barikatlar ile platform arasındaki boşluğun çok uzun olduğunu söyleyen İnce, “Bunu polis güvenlik için mi istiyor. Öyleyse başka ama siz uzağa kurmayın. İnsanlarım yanımda olacak” dedi. Nevşehir’deki mitingini tamamlayan İnce buradan önce Adıyaman ardından Malatya’ya geçip halka seslenecek.

Etiketler Muharrem İnce