Erdoğan: İnce'nin annesi de bu yalandan rahatsız oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin AK Parti'yi kurmadan Pensilvanya'ya gittiğini iddia eden CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye tepki gösterdi. Erdoğan, "Davayı açtım, onu da söyleyeyim. Öyle yok, çok saygın bir annesi var. Öyle zannediyorum ki annesi de bu yalandan dolayı rahatsız oldu" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da düzenlenen mitingde konuştu. Geçen yıl Malatya'da açılışlar yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Geçtiğimiz yıl Malatya'ya gelişimde 1 milyar 160 milyonluk yatırımların açılışını yapmıştık. Malatya yatırımlarının tutarı 16.5 katrilyon, bu CHP bu tür yatırımlar yaptı mı buraya?'' dedi.

'BAY KEMAL ZAVALLI'

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kendi dönemlerinde yapıldığını dile getiren Erdoğan, ''Onlar laf üretir. Bay Kemal'in SGK Başkanı olduğu zamanki görüntüleri vermeniz lazım'' dedi ve mitingi katılanlara görüntüleri izletti.

Erdoğan, ''Geçtiğimiz 16 yılda 2 katrilyonluk kaynak kullanarak şehirdeki tüm yetimlerin, yaşlıların, şehitlerin yanında olduk. Bu da Bay Kemal'in başkan olduğu zaman ki hastanelerin hali. Faturayı da diğer hastanelere kesiyor. Önce sorumlusu olduğun hastanelerin durumuna bak. '10 yıl önce daha iyiydi, şimdi benim genel müdürlüğümde daha kötü oldu' diyor. Zavallı, zavallı. Şikayet makamında değil şikayetleri düzeltme makamındasın Bay Kemal'' ifadelerini kullandı.

'SGK'YA BAŞKAN YAPTILAR BATIRDI'

"Bazıları batırır gider, tıpkı CHP'nin başındaki zat gibi" diyen Erdoğan, "SGK'ya Başkan yaptılar, batırdı gitti. İstanbul neydi: Çöp dağları. Ümraniye'de çöp dağları patladı 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. CHP ne zaman başa gelse yerle yeksan ettiğini milletimiz çok iyi biliyor. Çıkmış '3'üncü havalimanına ne gerek var?' diyor. CHP'nin başındaki zat yolcusu olmayan havalimanı diyerek Sabiha Gökçen Havalimanı'nı eleştiriyordu. Biz geldik Sabiha Gökçen yetmez oldu" şeklinde konuştu.

'FİZİK ÖĞRETMENİ OLMAN BU İŞİ HALLETMEZ'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin açıklamalarını eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir de Cumhurbaşkanı adayları var. Neymiş, köprü yapmak kolaymış, 4'üncü boğaz köprüsünü de o yaparmış. İlk köprüde Demirel'in, 2'ncide Özal'ın, 3'üncü köprüde de benim karşıma dikildiniz. Biz kendi seçim bildirgemizi adete baştan sona teknoloji, bilişim, sanayi, tasarım, robot kavramları ile donatmışız, onlar ya birkaç ifade ile geçiştirmiş ya da hiç adını bile anmamışlar. Senin fizik öğretmeni olman bu işleri halletmeye yetmez.''

'SEN YÖNETİLENSİN, BİZ YÖNETEN'

Tesla Ceo'su Elon Musk'la görüştüğünü hatırlatan Erdoğan, "Diyor ki 'Erdoğan 20 yıl geriden geliyor'. Muharrem efendi, bizim hayatımız bu işleri yönetmekle geçti. Sen yönetilensin, biz yöneten. İşte siyasette 20 yıllık hayatımın 4,5 yılı İstanbul'u yönetmekle geçti, 11,5 yıl Türkiye'ye başbakanlık yaptım, 4 yıldır cumhurbaşkanlığı yapıyorum. Şimdi baş ustalık için sizden vize istiyorum" dedi.

'BANA İCAZETİ HALKIM VERDİ'

İnce'nin "AK Parti'yi kurmak için Pensilvanya'dan icazet aldı" iddiasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dedim ki, 'İspat edemezsen namertsin', hala ispat edemedi" diye konuştu. İnce'nin Nasuhi Güngör'ün kitabını kaynak gösterdiğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"En sonunda dün bir yazarın kitabından bir cümle almış. O yazar da cevap veriyor. Diyor ki 'Bu somut bir şey değil, bu soyut bir ifadeydi ve bana da ait değil'. Davayı açtım onu da söyleyeyim. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Öyle yok, çok saygın bir annesi var. Öyle zannediyorum ki annesi de bu yalandan dolayı rahatsız oldu. Ya niye yalan söylüyorsun? Genel başkanın yalancı diye sen de yalancı olmaya mecbur musun? Pensilvaya'daki adamdan neden icazet alacağım ki. Yol arkadaşlarımla oturduk konuştuk kararı verdik cezaevinden çıktık partimizi kurduk. Bana icazeti halkım verdi." (HABER MERKEZİ)