Bakan Eroğlu: Bizi erken seçime mecbur bıraktılar

Bakan Eroğlu, Batı ülkelerinin Türkiye üzerinde hesapları olduğunu öne sürerek "Seçim 2019’da olsaydı güya Türkiye’yi sarsacaklardı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde temel atma ve sertifika dağıtım törenlerine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, hükümetin neden erken seçim kararı aldığına ilişkin açıklamalarda bulunan Eroğlu, Batı ülkelerinin Türkiye üzerinde hesapları olduğunu öne sürdü. Eroğlu şöyle dedi:

"Çünkü onlar Osmanlı hayal ediyor. Biliyorsunuz Avrupa çocuklarını uyuturken ‘Osmanlı geliyor’ diye uyutuyormuş. Onlar hafızalarında onun için ‘Türkiye’nin önünü nasıl keseriz’ diye plan yapıyor. Batının planı devam ediyor. PKK’yı kim kurdu? DEAŞ’ı kim kurdu? Batı kurdu. Şimdi PYD’ye kim destek veriyor? Bunu niçin yapıyor? Güney sınırlarımızda terör örgütü kurarak, ülkemizin önü kesmek için. Seçim 2019’da olsaydı güya Türkiye’yi sarsacaklardı. Seçimler öne alındı. Bu da onların 2’nci bir oyununu bozmak için yapılan bir harekettir. Yoksa biz seçimlerin normal zamanda olmasını istiyorduk. Fakat bizi mecbur bıraktılar. Şimdi 24 Haziran’da seçim var. Sandıklı hazır mısın? Oyunu bozmaya var mısın?” (AFYONKARAHİSAR/DHA)