Duvar Arkası: Seçime kadar müfettiş yok!

340 başmüfettiş, 101 müfettiş ve 33 müfettiş yardımcısı geri çekildi. HDP'nin tutuklu Milletvekili İdris Baluken'in Üç Kırık Dal kitabı yolda. Romanın kapak yazısını ise HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş kaleme aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çantasından çıkardığı tespihleri Gaziantepspor’un protokoldeki taraftarlarına dağıttı. Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELEYE SEÇİM ARASI

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) bünyesinde bulunan Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nın başlıca görevi kayıt dışı istihdamı önlemek. SGK müfettişleri sosyal güvenlikle ilgili denetimleri yapmanın yanı sıra inceleme ve soruşturma yetkisine de sahipler. Yani milyonlarca çalışanın hakkını, hukukunu savunmak, işvereni denetlemek onların sorumluluğunda. Bünyesinde 340 başmüfettiş, 101 müfettiş ve 33 müfettiş yardımcısının görev yaptığı SGK’da müfettişlerin illerden bağlı bulundukları birime geri çekildiği öğrenildi. Duyduğumuza göre 81 ilde teftişlerini sürdüren yaklaşık 400 müfettiş, “seçim öncesi işverenlerin huzurunu kaçırmamak için” verilen geri dönün talimatına uyarak görev yerlerine döndü. SGK müfettişlerinin, 24 Haziran 2018 Genel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuna kadar illerde denetime gitmeyeceği konuşuluyor.

BALUKEN’İN ROMANINA ÖNDER VE DEMİRTAŞ’TAN DESTEK

HDP Milletvekili İdris Baluken, İmralı Heyetinde yer alan, partisinin grup başkanvekilliğini de yapmış aktif bir siyasetçiydi. 4 Kasım 2016 tarihinde HDP eş genel başkanlarıyla birlikte gözaltına alınarak tutuklandı. Kısa bir süre sonra tahliye oldu ve ikinci kez tutuklandı. Baluken’in diğer siyasi tutuklulardan farkı, kendisine dayatılan tecrit uygulaması… Yaklaşık 18 aydır cezaevinde bulunan Baluken, bu sürenin 14 ayını tek başına geçirdi. Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi mahpusu Baluken’e uygulanan tecrit devam ediyor. HDP’nin 24 Haziran Genel Seçimi için Batman 1’inci sıradan aday gösterdiği Baluken hakkında verilen 9 yıl 2 aylık hapis cezası da geçtiğimiz günlerde kesinleşti.

İdris Baluken, bu koşullarda yazdığı “Üç Kırık Dal” romanını haziran ayı başında yayınlatmaya hazırlanıyor. Romanı, Selahattin Demirtaş’ın “Seher” adlı öykü kitabını yayınlayan Dipnot Yayınları basacak. Baluken’in romanının editörlüğünü HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yaptı. Romanın kapak yazısını ise HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş kaleme aldı. Üç Kırık Dal, toplumsal gerçekçi bir aşk romanı.

PROTOKOL TRİBÜNÜNDE TESPİH ÇEKİP DUA OKUNARAK İZLENEN MAÇ

Geçtiğimiz hafta spor dünyası, Erzurumspor’un 17 yıl sonra yeniden Süper Lig'e çıkmasını konuştu. Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un, Spor Toto 1. Lig play-off finalinde karşılaştığı Gazişehir Gaziantep'e penaltılarda 5-4 üstünlük sağlayarak Süper Lig'e yükseldiği o maçın protokol tribününde de renkli görüntüler yaşandı.

Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Hakan Çavuşoğlu, Recep Akdağ, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, eski İçişleri Bakanları Efkan Ala, Selami Altınok, Sebahattin Öztürk protokol tribünündeydi. Aralarında sporla hiç ilgisi olmayanlar da vardı fanatik futbol izleyicisi olanlar da.

Erzurum ve Gaziantep’te büyükşehir belediye başkanları tarafından kent merkezine kurdurulan dev ekranlardan izlenen maç penaltılara kaldığında nefesler tutuldu ve o sırada protokol tribününde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çantasından çıkardığı tespihleri Gaziantepspor’un protokoldeki taraftarlarına dağıttı ve protokol penaltıları tespih çekip dua ederek izledi. Maçın galibi Erzurumspor oldu.