Numan Kurtulmuş: Bahçeli'nin durduğu yer belli!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'yı ziyaretiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan bakan Numan Kurtulmuş "Biz bir koalisyon yapmıyoruz, bir seçim ittifakı yapıyoruz. Bizim görüşümüz belli, Bahçeli'nin durduğu yer belli. Dolayısıyla birbirimizin bu konudaki önceliklerini değiştirecek noktada değiliz" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, döviz kurundaki dalgalanmanın spekülatif olduğunu öne sürdü. Hiç kimsenin Türkiye'yi IMF'nin önünde diz çökecek bir noktaya getiremeyeceğini söyleyen Kurtulmuş "Kur krizi terimi algı operasyonudur" dedi.

Medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle biraraya gelen Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin yapısal yönden sağlam olduğunu savundu. 24 Haziran seçimlerinden sonra ekonominin rayına oturacağını belirten Kurtulmuş "Geçici bir dönemdir, vatandaşlarımızın da endişelenmesine ve telaşlanmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Kısa süre içerisinde spekülatif hareketler de tamamıyla göğüslenecek, Türkiye ekonomisi kendi tabii aksında yoluna devam edecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, cezaevlerinde isyan çıkabileceği iddiasıyla kısıtlı bir af talebini yinelemesi ve ardından organize suç örgütü liderliği ve eşini öldürtmekten cezaevinde olan Alaattin Çakıcı'yı ziyaret etmesi hakkında da soruları yanıtlayan Kurtulmuş şu yorumda bulundu: "AK Parti ile MHP birleşip tek parti olarak seçime girmiyor. AK Parti ve MHP, seçim programları da, parti programları da, siyasi öncelikleri de, stratejik bakış açıları da birbirinden farklılıklar içeren iki farklı siyasi parti bir seçim ittifakı yapıyor. MHP'nin kendi öncelikleri var, istediği gibi hareket eder. Şimdi Sayın Bahçeli niye öyle bir fotoğraf verdi? Tamamen kendisinin bileceği iş, kendisinin vereceği bir karar, buna bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Biz bir koalisyon yapmıyoruz, bir seçim ittifakı yapıyoruz. Partilerin farklılıkları kendilerini bağlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, ben de, af konusuyla ilgili görüşlerimizi söyledik. Bizim görüşümüz belli, Bahçeli'nin durduğu yer belli. Dolayısıyla birbirimizin bu konudaki önceliklerini değiştirecek noktada değiliz."

(HABER MERKEZİ)