HDP İstanbul adaylarını tanıttı

HDP İstanbul milletvekili adayları Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingle tanıtıldı. HDP'nin İstanbul adaylarından Ahmet Şık 'Karşınıza ilk kez bir politikacı olarak çıkıyorum' ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi, Kadıköy İskele’deki seçim standı yakınındaki alanda İstanbul vekil adaylarını tanıttı. Buluşmada İstanbul adayları kısa birer konuşma yaptı. HDP'nin İstanbul adayı Ahmet Şık 'Karşınıza ilk kez bir politikacı olarak çıkıyorum' ifadelerini kullandı. HDP , 24 Haziran seçimleri kampanyasına bugün Edirne’de başlamıştı.

Aday tanıtımında ilk olarak HDP İl Eş Başkanı Esen Gül Demir konuştu. Demir; "Önümüze baskın bir seçim dayattılar. Bu baskın seçimde halklar el ele vererek AKP iktidarının yaptığı bu zulmün cevabını verecektir" dedi.

Demir'in ardından İstanbul HDP 3. Bölge milletvekilleri söz aldı. İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Dilşad Canbaz Kaya; "16 yıllık politikalarıyla bizleri yok saydılar. Biz kazanacağız halklarımız kazanacak" derken diğer aday Hakkı Saruhan Oluç ise; "24 Haziran Türkiye'yi karanlığa gömmek isteyen, özgürlükleri çiğneyip ortadan kaldırmak isteyen AKP -  MHP koalisyonuna cevap verme,  onları iktidardan indirme günüdür. Önümüzde 29 gün var. Her birimiz yaşadığımız sokaklarda ev ev gezerek bu gerçeği anlatacağız. Bizlere yapılan zulmün hesabını soracağız. Nusaybin'in, Cizre'nin, Sur'un hesabını soracağız. İş cinayetlerinin hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

'HALKLARIN KURTULUŞU 24 HAZİRAN'DA'

3. Bölge adayı Ali Kenanoğlu ise, HDP'nin önemli bir şans olduğunu belirterek şöyle devam etti; "Onlar saraylarda saltanatlarını sürerken evlatlarımız katledildi. 7 Haziran'da saltanat sevdalılarına derslerini verdik  24 Haziran'da da onların yüzlerine tokat gibi vuracağız  bu ülkenin kurtuluşu halkların ve inançların omuz omuza mücadelesinden geçmektedir. HDP bu ülkenin geleceğidir."

AHMET ŞIK: UMUDU BÜYÜTMEK İÇİN ADAY OLDUM

İstanbul 2. Bölge adayı Ahmet Şık konuşmasına Kürtçe ve Türkçe selamlamayla başladı. 'Karşınızda ilk kez bir politikacı olarak konuşuyorum' diyerek sözlerine başlayan Şık şöyle devam etti; "Umudu ve dayanışmayı büyütmek için HDP'den aday oldum. HDP'den aday oldum çünkü HDP halklara verdiği sözü tutan bir parti. Selahattin başkan şöyle bir söz vermişti: 'Seni başkan yaptırmayacağız.' Selahattin ve HDP'li herkes sözünü tuttu. Bu mafya iktidarına son vereceğiz. 24 Haziran günü aklını ve vicdanını tutan herkes elini meşe ağacına götürecek ve HDP'ye oy verecek. Oy vermekle iş bitmiyor herkes sandığa sahip çıkacak."

'KENDİ ELLERİMİZLE BU TOPLUMU YENİDENKORUYACAĞIZ'

Şık'ın ardından konuşan 2. Bölge adayı Oya Ersoy ise "Tek çözüm soldur ve halkların birlikte mücadelesidir. 16 yıl boyunca bu ülkede kadın düşmanlığını örgütlediler. Bu ülkenin hiçbir sorununa çözüm olmadılar. Tek dertleri iktidarlarını koruma derdi. Bu yüzden 'seni başkan yaptırmayacağız' diyen sayın Demirtaş cezaevinde. Biz bu ülkenin kadınları, gençleri, Alevileri, Türkleri, Kürtleri bu ülkenin gerçek sahipleri bu planları tersine çevirecek. Kendi ellerimizle bu ülkeyi ve toplumu yeniden koruyacağız." ifadelerini kullandı.

'ZİNDANLARI YIKMAYA, SALTANATLARINI DEVİRMEYE GELİYORUZ'

'Barışı inşa etmeye geliyoruz' diyen 1. Bölge adaylarından Musa Piroğlu; "Zindanları yıkmaya, saltanatı devirmeye geliyoruz. Bu ülke tarihinin en zorlu seçimlerden biriyle karşı karşıya. Umudu yeniden diriltmeye karanlığı parçalamaya geliyoruz. Bu baskı bu zulüm son bulsun diye geliyoruz. Biz sadece sarayı yıkmaya gelmiyoruz barışın, özgürlüğün ülkesini inşaa etmeye geliyoruz. Bütün halklarımızı saraya karşı kavgayı büyütmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

1. Bölge adayı Erkan Baş ise son olarak şunları belirtti; "6 yıllık karanlığı daha önce birkaç kez tokatladık ama anlamadılar. Halkların birleşik tokadını atmaya geliyoruz. 16 yıl direndik, boyun eğmedik bu sefer kazanmaya geliyoruz."