Muharrem İnce: Çocuk sayısını siz belirleyeceksiniz

Muharrem İnce Afyon'da konuştu: Allah’ın izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda, çocuk sayısını belirlemek sizin işiniz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce karayolu ile Afyonkarahisar mitingine giderken Dumlupınar İlçesi'nde Kurtuluş Savaşı'nda hayatını kaybedenlerin gömüldüğü mezarlığı ziyaret etti, İnce daha sonra Afyonkarahisar mitingine başladı.

Konuşmasında ekonomiye ağırlık veren İnce "Cumhurbaşkanının görevi çocuk sayısını belirlemek değil, bebek bezindeki KDV’yi indirmektir." ifadelerini kulladı.

İnce'nin konuşmasında satır başları şöyle;

BU ÇOCUKLARA NASIL BAKACAK: Size önce ekonomiyi anlatayım. Erdoğan 2002’de iktidara geldiğinde 50 TL’ye 30 litre benzin alınıyordu. Şimdi küçük bir bidon doluyor. Meydanlarda 3 çocuk yapın diyor. Sonra zam yaptı 5 çocuk yapın dedi. Allah’ın izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda, çocuk sayısını belirlemek sizin işiniz. Doğum yöntemi sizin işiniz ama ben cumhurbaşkanı olduğumda çocuk bezindeki yüzde 18 olan KDV inecek. Bebeğe süt içireceğiz KDV’si yüzde 8, bebeğe süt içireceğim ne KDV’si ne vergisi? Olmaz bunu da indireceğiz. Yine bebek maması yüzde 8 KDV alınıyor bunu da indireceğiz. Meydanlara çıkıp 3 çocuk 5 çocuk yap deyip bol keseden atacak. Yapacak da bu çocuklara nasıl bakacak.

Etiketler Muharrem İnce afyon