Zazalardan AK Parti'nin Diyarbakır adaylarına tepki

Diyarbakır'daki Zazalar Platformu, AK Parti'nin milletvekilli adaylarına tepki gösterdi. Zazalar Platformu'ndan Nurullah Denktaş, "AK Parti’nin en çok oy aldığı Çermik, Çüngüş ve Ergani bölgesi, Hani, Eğil, Dicle ve Kulp bölgelerinden aday gösterilmemesi herkesi hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zazalar Platformu, AK Parti’nin Diyarbakır milletvekili aday listelerinde Zaza aday olmamasına tepki gösterdi. Bugün yaptığı basın toplantısında Zazalar Platformu adına açıklamalarda bulunan Nurullah Denktaş, AK Parti'nin açıklanan milletvekili aday listelerinin Zazaların beklentilerini karşılamadığına dikkat çekti. Denktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek; "Bu liste ilimizin dengeleri göz önüne alınmadan hazırlanmıştır" dedi.

'HERKESİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTIR'

Yenigün gazetesi'nden Mehmet Uğur Çakıl'ın haberine göre, Denktaş, şunları söyledi: “Bizler Diyarbakır’da yaşayan Zazalar olarak her zaman devletimizin yanında yer aldık ve bundan sonra da devletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. AK Parti kurulduktan itibaren burada yaşayan Zazaların çok büyük bir kısmı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye gönül vermiş, her şartta ve her koşulda desteğini sunmuştur."

24 Haziran erken seçimleri için AK Parti'nin milletvekili aday listelerinin kendi beklentilerini karşılamadığını belirten Denktaş şöyle devam etti:

"Açıklanan Diyarbakır listesi burada bir asırdır yaşayan Bingöllü Zazaların, ilçelerde yaşayan diğer Zazaların, muhafazakâr kesimin ve de toplumun farklı kesimlerinin beklentilerini karşılamaktan uzak bir liste olmuştur. AK Parti’nin en çok oy aldığı Çermik, Çüngüş ve Ergani bölgesinde ve Hani, Eğil, Dicle ve Kulp bölgelerinden aday gösterilmemesi herkesi hayal kırıklığına uğramıştır. Bu liste ilimizin dengeleri göz önüne alınmadan hazırlanmıştır. Demokratik tepki olarak bizler AK Parti’nin hem şu anki hem de 2023, 2053 ve 2071 Türkiye siyasi vizyonuna ve hedefine ulaşabilmesi için kararlı, erdemli, cesur bir kutlu dava sergiliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye olan bağlılığımızı belirterek, sesimizin duyulmasını ümit ediyoruz.”