Şırnak'ta AK Partili ve CHP'li kuzenler yarışıyor

Gündüz Ökten ve Mahmut Ökten Şırnak'tan AK Parti ve CHP'den milletvekili adayı oldu. İkisi de birbirine şans tanımasa da seçilmeleri durumunda Şırnak'ın sorunlarını el birliğiyle çözeceklerini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Partilerin milletvekili adayları belli oldu. Şırnak'tan AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden iki kuzen milletvekili adayı olmak için yarışacak. AK Parti, Şırnak 4. sıradan milletvekili adayı olan Mahmut Ökten ve CHP Şırnak 3. sıradan milletvekili adayı olan Gündüz Ökten'le milletvekili seçilirlerse hayata geçirecekleri projeleri  konuştuk. Kuzen Öktenler seçim sürecinde ve sonrasında, “Halkın sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz” diyor.

'MHP'NİN BİR ŞEY YAPMADIĞINI GÖRDÜM'

Gündüz Ökten daha önce 16 yıl boyunca Şırnak'ın Silopi ilçesinde MHP ilçe başkanlığı yaptı. Ökten neden CHP'ye geçtiğini şöyle anlatıyor: "Demokrasi için halkım için CHP'den milletvekili adayı oldum. 16 yıl boyunca MHP'nin ilçe başkanlığını yaptım. Ama MHP'nin bölge için bir şey yapmadığını gördüm. Güneydoğu'ya ve halkımıza yönelik MHP'nin bir çalışması yoktu. Kürtlük, Türklük ve Müslümanlık açısından CHP'nin daha iyi olduğunu ve daha duyarlı olduğunu düşündüm. CHP, İYİ Parti, MHP ve AK Parti'den bölgeye daha sıcak bakabiliyor. Yarın CHP iktidara gelirse burayı İzmir ve İstanbul gibi bir şehir haline getireceğine hiç kuşkum yok. Eğer milletvekili adayı seçilirsem Silopi-Cizre arası kara yolu sorununu halledeceğim. Silopi ve Cizre içerisindeki çocuklar, yaşlılar ve gençlerimiz için üst geçitler yapacağım. Çünkü bunlar çok büyük sorun. Birçok gencimiz Habur Sınır Kapısı'ndan iki karton sigara getirdiği için cezaevinde yatıyor. İş, fabrika olmadan  çocuklar ya hırsız olur ya dağa çıkar. Bunlara yönelik olarak da büyük bir çalışma yapacağım."

Gündüz Ökten...

'MAHMUT YENİ BİR SİYASETÇİ'

AK Parti'den milletvekili adayı olan kuzeni Mahmut Ökten'e başarılar dileyen Gündüz Ökten kuzeni için şunları söylüyor: "Mahmut yeni bir siyasetçi. Kendisi ilk defa aday oldu. O kendisini bir iş adamı olarak kanıtlamış. İnşallah bu halk için iyi şeyler yapar. Ben de sevinirim. Benim burada eski tabanım var. AK Parti ve CHP'nin burada bir farkı var. Bu nedenlerden dolayı en fazla oyu ben alacağım. Seçim sürecinde de kendisiyle görüşmelere devam edeceğim. Şırnak bölgemiz için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Halkın sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz. İkimiz arasında asla küskünlük olmaz."

'BİRÇOK KATKIM OLACAK'

Şırnak, AK Parti Milletvekili adayı Mahmut Ökten ise neden Şırnak'tan aday olduğunu anlatırken, “AK Parti'nin kurulduğu günden beri yeni değişimlere imza attığı herkes tarafından bilinmekte” diyor. Ökten milletvekili olursa yapacağı işler için de şunları söylüyor:

“Bölgemiz zor süreçlerden geçti. Ben zaten üretici bir insanım. Bölgemize ekonomik yönden ve daha birçok yönden katkım olacağını düşündüğüm için AK Parti'den milletvekili adayı oldum. İnşallah bu yolda elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım. Buradaki en önemli sorun ekonomik sıkıntı. Eğer milletvekili seçilirsem organize sanayi bölgelerini ve üretimin alt yapısını uygun bir hale getirip insanlara bu doğrultuda fırsat sunacağım. Bunu başardığımız zaman büyürüz, büyüdükçe de halkın da refah seviyesi yükselir. Daha önce de bu yönden çalışmalarımız vardı.”

Mahmut Ökten...

'BİZ BURADA BİRLİK OLMALIYIZ'

Ökten, kuzeni Gündüz Ökten'in CHP'den milletvekili adayı olmasına ilişkinsese şunları dedi: “Biz bir aileyiz. Kuzenimin de CHP'den milletvekili adayı olması tamamen kendi tasarrufu olan bir şey. Saygı duyuyorum. Bu tamamen kendimizi halka anlatabilmek, projelerimizi hayata geçirebilmekle alakalı bir şey. Kendisinin kuzenim olması bir şeyi farklı kılmıyor. Nihayetinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin bölgede çok etkinliği olduğu söylenemez. Bölgede HDP ve AK Parti var. Biz burada birlik olmalıyız. Burada var olan bir gerçeklik var.”