AK Parti kulisi: Mehmet Şimşek'in yeri dolmaz

Reuters'ın kulis haberine göre, milletvekili aday listesinde yer almayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yeni kabinede yer alıp almayacağı belirsiz. Şimşek'in politikalarının bazen eleştirildiğini söyleyen bir AK Parti yetkilisi, "Herkes onun yerini doldurmanın zor olduğunu biliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti'nin 24 Haziran seçimleri için hazırladığı milletvekili aday listesinde yer almadı.

Reuters haber ajansı, aday listesi ve olası yeni kabineyle ilgili AK Parti adayları ve yetkililerinin değerlendirmelerini aldı. İsmi açıklanmayan kaynaklar, seçimden sonra uygulanmaya başlanacak yeni sistemde, milletvekili olanların bakan olamayacağını hatırlattı.

Naci Ağbal'ın Maliye Bakanlığı görevini seçimden sonra da sürdüreceğini belirten kaynaklar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ise kabineden ayrılarak belediye başkanlığı koltuğuna oturmayı hedeflediğini öne sürdü.

Kaynaklar, Mehmet Şimşek’in durumunun ise belirsiz olduğunu ifade etti. Son kararı Erdoğan'ın vereceğini kaydeden bir AK Parti yetkilisi, "Şimşek’in politikaları bazen eleştirilse de herkes onun yerinin doldurulmasının zor olduğunu biliyor" dedi.