Güngören Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı: Stepne diyenlerin siyasi hafızası zayıf

MHP Güngören Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ozan Kürşad Akkoyun, Cumhur İttifakı'nda yer almalarına yöneltilen eleştiriler, HDP ve İYİ Parti stantlarına yönelik saldırılar, seçim sonrası nasıl bir ülke beklediklerine ilişkin soruları yanıtladı. "Her bozkurt işareti yapan ülkücü değildir" diyen Akkoyun, saldırılarla ilgileri olmadığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Güngören Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ozan Kürşad Akkoyun’la 24 Haziran’da yapılacak erken seçimi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin içerisinde yer aldığı ‘Cumhur ittifakı’nı, sandık güvenliğini, 'Stepne tartışmaları'nı konuştuk. Liberal Demokrat Parti'nin yaptığı açıklamayı değerlendiren Akkoyun "Yirmi yıl evvel FETÖ için ne dediyse yirmi yıl sonra da aynısını söyleyen bir lider stepne olmaz" yorumunda bulundu.

24 Haziran seçimleri yaklaşıyor… Ülkü Ocakları gençliği olarak 24 Haziran'a kadar seçim çalışmalarınız nasıl olacak, nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz?

Biz Güngören Ülkü Ocakları olarak 24 Haziran seçimlerinde Liderimiz Devlet Bey’in her daim olduğu gibi dimdik bir şekilde yanında durarak seçim çalışmalarına iştirak edeceğiz. Gerek stant açıp gerek çadır kurup Cumhur İttifakı'nın destekçisi olacağız. Diğer partilerin gençlerine de şunu söylemek istiyorum; "İstanbul gençliği kendini bölücülüğe ve terör sempatizanlarının eline bırakmasın" Vatanın bütünlüğü ancak bir olarak ve bu ülke için yararlı olacak bir çivi çakarak sağlanacak. Diğer partilerin gençlerine söyleyeceğim tek şey hiçbir siyasi ve idari görüşe fanatiklik derecesinde bağlanmayın. Yapacağınız her işte ilk önce Allah rızasını sonra da vatan ve milletin faydasını gözetin. Ancak bu şekilde başarılı bir Türkiye sağlarız.

‘ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK’

Seçimde en çok konuşulan konulardan biri de sandık güvenliği… Bu konuda ne düşünüyorsunuz, sizin de çekinceleriniz var mı?

Sandık güvenliği ülkemizde yıllardır muhalefetin ağzından düşürmediği bir konu. Bu konu her seçim öncesi ısıtılıp ısıtılıp gündeme sürülür. Güvenlikten endişe edilecek bir durum yok. Her sandığın başına müşahit konulabiliyor. Sandık güvenliğinden endişe eden siyasi grup bu ülkede 10 milyona yakın insandan oy alıyor. Çok endişelilerse her sandığın başına iki görevli yazıp bu endişelerini aşarlar. Bundan önceki seçimlere muhalefet statüsünde olan çoğu parti güvenlik endişesi olduğundan bahsetmedi. Dediğim gibi çok endişeli yaşıyorlarsa sandıklarını başına ikişer müşahit koyarlar.

Liberal Demokrat Parti,  MHP için ‘AK Parti’nin stepnesi oldu’ açıklaması yaptı. Aynı şekilde de sosyal medyada bu konuda eleştiriler yer aldı. Siz bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Muhalefet tarafı bize stepne şeklinde suçlamalarda bulunuyor bu konuyu onların siyasi hafızalarının zayıflığına veriyorum. Devlet Bey’i sadece yakın konuşmalarına bakarak yorumlamaya çalışan bir zihniyet bu. Yirmi yıl evvel FETÖ için ne dediyse yirmi yıl sonra da aynısını söyleyen bir lider stepne olmaz. Sadece kendinden biraz daha fazla oy alan bir partiyi kendi yanına çekmiş olur. Vatanın milletin bekası için el taşın altına girecekse bunu milliyetçi ülkücü seve seve yapar. 15 Temmuz sonrası süreçte de devlet yönetimine ülkücü eli değmesi gerektiği düşünüldü. Milliyetçi vatanperver kişilerin verdiği kararlar ile bu ülkede yurt içinde terör işgali altındaki ilçelere operasyonlar yapıldı. Yurtdışında da sınır güvenliği için milliyetçi ülkücü kişilerin talimatı ile operasyonlar yapıldı. Şimdi soruyorum bu durumda stepne mi oluyoruz yoksa idareyi devralıp şarampolden yuvarlanmaya engel mi oluyoruz?

24 Haziran seçimlerine geri dönmek istiyorum. Sizce ‘Cumhur İttifakı’ İstanbul’da yüzde kaç oy alır?

Cumhur İttifakı'nın İstanbul’da en az yüzde 54 oy alacağını düşünüyoruz.

‘ŞİKAYETÇİ OLDUĞUMUZ NE VARSA…’

Türkiye’de ekonominin kötüye gittiğine dair haberler gün geçtikçe artıyor. Türk Lirası değer kaybediyor. İnsanlar yaşam şartlarının giderek kötüye gittiğini söylüyor. Bu tablonun içinde 24 Haziran'dan sonra nasıl bir Türkiye ümit ediyorsunuz?

24 Haziran sonrası Türkiye ekonomik anlamda daha güçlenecek. Gerek döviz gerek diğer tüketim maddelerini satın alma gücü daha da yükselecek. Türk Lirası da değer kazanacak. Bizim ilk etapta gönlümüzden geçen şeyler bunlar. Şu an şikayetçi olduğumuz ne kadar durum varsa Allah'ın izniyle milliyetçi ülkücü hareketin yön vermesi ile düzelecek.

Ozan Kürşad Akkoyun (solda)

Seçim sürecinde birçok ittifak kuruldu. Bu seçimde ilk kez MHP’den ayrılan siyasetçilerin kurduğu İYİ Parti de seçime girecek. İYİ Parti’nin de içerisinde bulunduğu ‘Millet İttifakı’ hakkında ne düşünüyorsunuz?

İYİ Parti’nin içerisinde olduğu ittifak son anda hamlesi yapılmış ve hiçbir hazırlığı olmayan bir birleşme sonucu meydana gelen ittifaktır. Erken seçimi dilinden düşürmeyen muhalefet bu erken seçim ile adete sudan çıkmış balığa döndü. Buldukları çözüm ise başarısız bir kadın, seçim mağlubu bir lider ve barajı geçmesi mümkün dahi olmayacak bir parti lideri. Böyle aciz ve gariban kalmış bir buluşmaya sadece geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

‘ELİMİZDE ÜLKÜCÜ ÖLÇER YOK’

Her seçim olduğu gibi bu seçim de gergin bir atmosferde geçiyor. Geçtiğimiz günlerde Bağcılar’daki İYİ Parti standına saldırı oldu, Ankara’da ise aynı şekilde HDP stantlarına saldırılar gerçekleşti… Bu saldırılarda ülkücü gençlerin rol aldığı iddia ediliyor. Siz iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Stantlara yönelik yapılan saldırılarda bizzat ülkücü gençlere talimat verildi gibisinden söylemlerde bulunuluyor. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Münferit olarak ülkücülüğü yaşayan yani Ülkü Ocakları’na mensup olmayan kişi veya kişilerin yüksek duygu birikimi ve gençliğin vermiş olduğu heyecan ile yaptıkları bir takım olaylardır. Tabii biz bu durumları desteklemiyoruz. Herkes eşit şartlarda yarışmalı. Seçimlerin maksat ve gayesi de budur. Ama elimizde ülkücü ölçer yok. Her bozkurt işareti yapana ülkücü diyemeyiz.

‘GAZETECİLERİN DE İÇİNDE OLACAĞI BİR AF ÇIKARTILMASINI DESTEKLİYORUZ’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde cezaevlerindeki mahpuslara ilişkin bir af çağrısı yaptı. Sizce kimler aftan yararlanmalı?

İstismarcılar tecavüzcüler ve teröristler hariç bazı siyasi suçlular ve gazetecilerin de içinde olacağı bir af çıkartılmasını biz de tabii ki destekliyoruz. Cezaevi koşulları şartları ve pişmanlık durumu göz önüne getirilerek belli değerlendirmeler ölçüsünde bu affın uygulanmasını mantıklı buluyoruz.