Cumhur İttifakı iddiası: BBP itiraz edecek

BBP'nin AK Parti listelerinde sadece Genel Başkan Mustafa Destici'nin seçilebilir yerden aday gösterilmesine tepkili olduğu, düzeltme talebi yerine getirilmezse listelerden çekilebileceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran seçimleri için Cumhur İttifakı'na katılan ve AK Parti listelerinden adaylar gösteren Büyük Birlik Partisi'nde sıralamaya itiraz olduğu iddia edildi. Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre, partililer 'seçilebilir yerden' sadece Genel Başkan Mustafa Destici'nin yer bulmasına tepkili. Partide bugün durum değerlendirmesi için olağanüstü toplantı düzenlendiği ve "oyuna geldik" geldik diyen BBP yönetiminin 'listelerden çekilmek dahil' birçok formülü görüşeceği öne sürülüyor.

Haberde ‘seçilebilir’ yere sadece parti lideri Mustafa Destici’nin konulmasının partide tepkilere neden olduğu, Başkanlık Divanı'nın bugün olağanüstü toplanarak adaylıklardan çekilmeyi tartışacağı ifade edildi. Divan’da; AK Parti’den, BBP adaylarının sıralarının değiştirilmesinin teklif edileceği, kabul görmemesi halinde de adaylıkların geri çekilmesinin masaya yatırılacağı öğrenildi.

'TABANDA BÜYÜK İNFİAL VAR'

Öztürk'e konuşan ancak ismi belirtilmeyen bir genel merkez yönetici de, “Sıralamanın düzeltilmesi talebi çok yüksek, mevcut listeyi kabullenen yok. Tabanda büyük infial var. Yönetime kırgınlık ve kızgınlık hakim. Saadet Partisi kadar olamadık. Hemen teslim olduk. Bir tek başkan (Destici) kesin seçilecek yerde. Oyuna, satışa geldik” diye konuştu.

Aynı yetkilinin, ittifak görüşmelerinde tek yetkili olarak Mustafa Destici’yi görevlendirdiklerini hatırlatarak “Hata yapmışız” dediği de öne sürüldü.

BBP'den kimler nereden aday gösterilmişti?

Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) AK Parti listesine 18 isim girdi.

BBP’den AK Parti listesine girin isimler şöyle:

İstanbul: Mustafa Mican 1. bölge 23. sıra

Ankara: Mustafa Destici 2. bölge 1. sıra

Ankara: Tuna Koç 3. bölge 7. sıra

Aydın: Ahmet Tarık Sarı 6. sıra

Bursa: Ahmet Yelis Bursa 2. bölge 7. sıra

Denizli: Mustafa Semerci 6. sıra

Diyarbakır: Remzi Çayır 7. sıra

Eskişehir: Ahmet Namık Akdoğan 5. sıra

Gaziantep: İhsan Kaya 11. sıra

İstanbul: Mustafa Arabul 2. bölge 20. sıra

İzmir: Ahmet Gürhan 1. bölge 8. sıra

İzmir: Erdem Öksüz 2. bölge 8. sıra

Kayseri: Ali Saraçoğlu 8. sıra

Kocaeli: Osman Tüfekçi 10. sıra

Konya: Osman Seçgin 14. sıra

Mersin: Ali Keser 6. sıra

Sivas: Yaşar Sayan 5. sıra

İstanbul: Oya Eren 3. bölge 25. sıra.

Etiketler BBP anlaşma ittifak