Veli Saçılık: Adaylığım milletvekili koltuğuna değil, Demirtaş’ın hücre arkadaşlığına

HDP'den milletvekili aday adayı olan Veli Saçılık, seçilmesi halinde yapacağı ilk şeyin "sokaktaki duruşunu Meclis'teki duruşuyla birleştirmek" olduğunu söyledi. Saçılık, "Adaylığım milletvekili koltuğuna değil, Demirtaş’ın hücre arkadaşlığınadır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık, HDP’den milletvekili aday adayı olmasına ilişkin konuştu.

PİRHA'dan Cebrail Arslan'ın sorularını yanıtlayan Veli Saçılık, "HDP toplumun çeşitli kesimlerini demokratik bir biçimde birleştiren ve o renkleri yansıtan bir parti. HDP bana teklifte bulundu ben de aday olacağımı söyledim. Çünkü bugün Demirtaş’ın yanında olmak demokrasinin yanında olmaktır. Adaylığım milletvekili koltuğuna değil, Demirtaş’ın hücre arkadaşlığınadır" dedi.

'SOKAKTAKİ DURUŞUMU MECLİS'TEKİ DURUŞUMLA BİRLEŞTİRECEĞİM'

Milletvekili seçilmesi halinde yapacağı ilk şeyin ne olacağına dair soru üzerine Saçılık, "Meclis'teki insanlar tutuklanabiliyor, iradeleri yok sayılabiliyor. Bu anlamda benim yapacağım ilk şey; sokaktaki duruşumu Meclis'teki duruşumla birleştirmek olacaktır" yanıtını verdi.

'YÜKSEK CADDESİ'NDE ÇOK ZORLU BİR SÜREÇ YAŞADIK'

Yüksel Caddesi'nde yaptıkları eylemlerde polis tarafından darp edilmeleri nedeniyle sağlık durumu sorulan Saçılık, şunları söyledi:

"Sağ omzumun üstüne yatamıyorum. Çünkü bu kırık yanlış kaynadı. Onun dışında belimde çıkıklık var. Biraz uzun yürüdüğümde yürümekte sorun oluyor ve aşırı öksürme, akciğerler üzerinde problem devam ediyor. Yine ayak eklemlerimde, dizimde yoğun ağrılar var. Ayrıca taş dökülmesine sebep olacak kadar gaza maruz kaldım. İleride önüme çıkacak daha çok arızalar olacaktır. Yüksel Caddesi'nde çok da zorlu bir süreç yaşadık. İyi bir kazanımla sonuçlandı. Ben kazanımı şöyle görüyorum; 2 arkadaşımızı katlettirmedik. Onları açlık grevinde öldürtmedik."

HABERİN TAMAMI