CHP milletvekili aday listesi belli oluyor

CHP Parti Meclisi'nde milletvekili aday listeleri görüşüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir, Abdüllatif Şener'in ise Konya'dan aday gösterileceği belirtildi. Liste de Saadet Partisi'ne de kontenjan ayrıldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan Parti Meclisi’nde milletvekili aday listesi ele alındı.

SAADET’E KONTENJAN

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Parti Meclisi’ne sunulan listede Saadet Partisi için kontenjanlar ayrıldı, ancak listelere konulacak bu isimleri Saadet Partisi belirleyeceği için isimleri yer almadı.

TÜM MYK LİSTEDE

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, son kongrenin ardından oluşturduğu MYK'nin tamamına milletvekili aday listesinde yer verdi. Kılıçdaroğlu’nun seçim bölgesinde de değişikliğe gidilmedi. Kılıçdaroğlu son seçimde olduğu gibi yine İzmir’den aday olacak.

ABDÜLLATİF ŞENER KONYA’DAN ADAY

AK Parti kurucusu, eski bakan Abdüllatif Şener’in Sivas ya da İstanbul’dan aday gösterilmesi bekleniyordu. Kulislere göre Şener sürpriz bir kararla Konya’dan aday gösterildi.

15’LER SEÇİLEBİLİR SIRALARDA

CHP’den İYİ Parti’ye geçen, İYİ Parti’nin seçime katılma hakkı edinmesinden sonra partilerine dönen 15 milletvekili listelerde seçilebilir sıralarda yer aldı.

ANKARA’DA YENİ İSİMLER

Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz, Şenal Sarıhan, Gülsün Bilgehan’a listelerde yer verilmedi. Ankara milletvekilleri Tekin Bingöl, Levent Gök, Ali Haydar Hakverdi, Bülent Kuşoğlu, Nihat Yeşil, Haluk Koç ve Murat Emir devam edecek. Ankara listelerinde Gamze Taşçıer, Yıldırım Kaya, Semra Dinçer, Ahmet Ersen Özsoy ve Servet Ünsal gibi yeni isimler dikkat çekti.

Kulislere göre İstanbul’daki 3 bölgedeki adaylar şöyle oldu:

1'İNCİ BÖLGE: 

1-Akif Hamzaçebi

2-Gamze Akkuş İlgezdi

3-Onursal Adıgüzel

4-Fethi Açıkel

5-Gürsel Tekin

6-İlhan Kesici

7-Oğuz Kağan Salıcı

8-Mahmut Tanal

9-İbrahim Kaboğlu

10-Sera Kadıgil

2'NCİ BÖLGE

1-Enis Berberoğlu

2-Aykut Erdoğdu

3-Tuncay Özkan

4-Yunus Emre

5-Sezgin Tanrıkulu

6-Yüksel Mansur Kılıç

7-Gökhan Zeybek

8-Işık Öğütçü

3'ÜNCÜ BÖLGE

1-Engin Altay

2-Erdoğan Toprak

3-Mehmet Bekaroğlu

4-Zeynel Emre

5-Sibel Özdemir

6-Özgür Karabat

7-Turhan Aydoğan

8-Gülizar Emecan

GAZETECİ MİLLETVEKİLLERİ LİSTEDE YOK

Listede gazeteci kökenli milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve Mustafa Balbay’a yer verilmediği öğrenildi. Eski DİSK Başkanı Kani Beko beklendiği gibi İzmir’den aday gösterildi.

Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner’in öncülüğünü yaptığı, Orhan Sarıbal, Ali Şeker, Niyazi Nefi Kara’nın destek verdiği gruptan sadece Böke ve Sarıbal listelerde yer buldu.

Edinilen bilgiye göre mevcut milletvekilleri Haluk Pekşen, Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz, Selina Doğan’ın isimleri de listede yer almadı.

İNCE’YE YAKIN İKİ İSİM LİSTE BAŞI

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye en yakın iki isim Tanju Özcan, Bolu’da, Yaşar Tüzün Bilecik’te liste başı oldu.

Milletvekili sayısının 600’e çıkması sonrası Bursa iki bölge oldu. 1'inci Bölgede mevcut milletvekilleri Lale Karabıyık, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca; 2'nci Bölgede Orhan Sarıbal, Yüksel Özkan, Mustafa Şenyurt yer aldı.

ESKİŞEHİR’DE ÇAKIRÖZER İLK SIRADA

CHP’nin 3 milletvekili çıkardığı Eskişehir’de Gaye Usluer ve Cemal Okan Yüksel liste dışı kalırken Utku Çakırözer ilk sırada yer aldı. (DUVAR)