Erdoğan: 26'ncı dönem TBMM, ikinci kurucu meclistir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti milletvekillerine seslendi. Vekillerin başarı şekilde çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Benim gözünde 26'ncı dönem TBMM, Birinci Meclis'ten sonraki ikinci kurucu meclistir" dedi. İngiltere ziyaretine değinen Erdoğan, "PKK'lılar gösteri yapıyor. Bir tane hanım kardeşimizin elinden bayrağı almak isteyen bir tane kitapsız, imansız çıktı. Ama o hanım kardeşimiz bayrağı ona kaptırmadı. Kendisini aradım, sen dedim bu asrın Nene Hatunu'sun" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

'MECLİS'E KOŞARAK DARBECİLERİ ŞAŞIRTINIZ'

Yemeğin ardından konuşma yapan Erdoğan, milletvekillerinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TBMM'ye gittiklerini hatırlattı. Erdoğan, "FETÖ ihanet çetesinin gerçekleştirdiği 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminde milli iradenin temsilcisi olan sizler de hedef alındınız. İhanet girişiminin anlaşılmasıyla halkın namuslarınıza tevdi ettiği milli iradeyi temsil görevi için Meclis'e koşarak darbecileri şaşırttınız. Öyle şaşırdılar ki üzerinize bomba yağdıracak kadar muvazeneyi kaybettiler. Sonuna kadar direndiniz ve başardınız" dedi.

'MUHALEFETİN TACİZLERİNE SABRETTİNİZ'

Anayasa değişikliği, Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Erdoğan, "Sadece başlıklarıyla anlatmanın dahi insanı heyecanlandırdığı tüm bu başarıları Meclis'teki gayretlerinizle ilmik ilmik ördünüz. Yer geldi sabahlara kadar çalıştınız, yer geldi kimi muhalefet milletvekillerinin edep sınırlarını aşan tacizlerine karşı sabrettiniz" diye konuştu

'KILIÇDAROĞLU'NUN ERKEN SEÇİM ÇAĞRILARINA İTİBAR ETMEDİK'

Muhalefetten erken seçim çağrıları yapıldığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Anamuhalefetin başındaki zatın kalitesizliğini, riyakarlığını iyi bildiğimiz için bu çağrılara itibar etmedik. Ancak MHP Genel Başkanı çok farklı gerekçelerle böyle bir çağrıda bulununca artık bu duruma daha fazla kayıtsız kalamayacağımızı gördük. Erken seçim fısıltısı adete tüpten çıkan macun gibidir. Bir daha eski duruma döndürülemez. Erken seçim çağrısı Cumhur İttifakı'nda birlikte olduğumuz partiden geldiği için artık bu konuda bir karar verme mecburiyeti ile karşı karşıya kaldık. Arkadaşlarımızla istişarelerimizi yaptık. Bu konuyu gündemden bir an önce çıkarmaya karar verdik."

'SİZLER KURUCU SIFATINI HAK EDİYORSUNUZ'

"Değerli kardeşlerim, benim gözünde 26'ncı dönem TBMM, Birinci Meclis'ten sonraki ikinci kurucu meclistir. Sizler, Türkiye'yi kaostan kurtardınız. Sizler, darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikildiniz. Sizler terör örgütlerine dünyayı dar ettiniz. Sizler, herkesin hayalini gerçeğe dönüştürüp ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturdunuz. Kurucu sıfatını siz hak etmeyeceksiniz de kimler hak edecek."

'HALA O GEZİ KAFA BİRİLERİNDE VAR'

"En son İngiltere seyahatinden geldik. Orada gerek Chatnam House'da yaptığım konuşmada, gerek ekonomik temsil kabiliyeti olan gruplarla yaptığım görüşmede, herkesin gözü 24 Haziran seçiminden ne çıkacak, Türkiye'de ne olur? Hala aynen o Gezi'ci kafa, Gezi mantık birilerinde var. Dolayısıyla bugüne kadar ne olduysa bundan sonra da o olacak dedik. Bu konudaki irademizi görünce rahatsız olmuyorlar değil. Ama inanıyoruz, inandığımız için de üstünüz."

'BİR TANE İMANSIZ BAYRAĞI ALMAK İSTEDİ'

"Chatnam House'a gittiğimiz gün, orada PKK'lılar gösteri yapıyor. Tabi bizi sevenler de orada, onlarda onların karşısına dikiliyor. Bir tane hanım kardeşimizin elinden bayrağı almak isteyen bir tane kitapsız, imansız çıktı. Ama o hanım kardeşimiz bayrağı ona kaptırmadı. Bayrağımızı İngiliz polisinin önünde çekti, aldı. Bugün kendisini aradım, tebrik ettim. Sen dedim bu asrın Nene Hatunu'sun, Şerife Bacı'sısın." (HABER MERKEZİ)