CHP'li Gürer: İsrail’i kınadıkça ticari ilişkimiz gelişiyor!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye'nin İsrail'e yönelik art arda kınamalar yayınladığı dönümde bu ülkeyle arasındaki ticari ilişkilerin arttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Türkiye'nin İsrail'e yönelik tutumunu eleştirdi. ABD’nin Tev Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere, İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıları kınayan Gürer, AK Parti hükümeti ve sözcülerinin  tepki verici açıklamalarda bulunmasına rağmen, İsrail hükümetiyle Türkiye arasında ticaret hacminin arttığına dikkat çekti.

Ömer Fethi Gürer, “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci soru önergeme verdiği yanıtta İsrail'le ticaret hacmimizin 2016 yılında 4 milyar 342 milyon dolarken 2017 yılında 4 milyar 918 milyon dolara çıktığını belirtti. İsrail'i her kınadığımız süreçte ticaret ilişkilerimiz gelişiyor, o denli büyüyor. Bu durum dikkate değerdir” dedi.

'İSRAİL TERÖR DEVLETİYSE NEDEN İLİŞKİLERİMİZ BÜYÜYOR'

"İsrail'e sözde tepki vermek yerine gerçekte İsrail'le ilişkilerimizi ticaret anlamında da gözden geçirmeliyiz" diyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şöyle devam etti: “Al gülüm, ver gülüm ticaret yaklaşımı kabul edilemez. İsrail terör devletiyse neden İsrail'le ticari ilişkilerimiz gelişmektedir, büyümektedir? Bu durumda yapılması gerekli olan bu tür ilişkilerin yeniden değerlendirilmesidir.”

ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere Gazze sınırında İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda 60’dan fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 3 bine yakın kişi de yaralanmıştı. (HABER MERKEZİ)