Karamolloğlu'ndan af tepkisi: Devlete karşı işlenmiş suçlarda af olur

Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, af tartışmasını "siyasi üçkağıtçılık" olarak nitelendirdi. Karamollaoğlu, "Devlet affedecekse kendisine karşı işlenmiş suçları affetmeli, şahıslar arası cezaları ancak şahıslar affedebilir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği af önerisine Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'ndan itiraz geldi. "Devlet affedecekse kendisine karşı işlenmiş suçları affetmeli" diyen Karamollaoğlu, sorunların çözümüne yönelik olmayan vaatlerin vatandaşta "siyaset üçkağıtçılık mesleğidir" anlayışına yol açtığını söyledi.

'DEVLETE İŞLENMİŞ SUÇLARDA AF OLUR'

Karamollaoğlu 24 Haziran seçimlerinin ilk mitingini memleketi Sivas'ta yaptı. Miting öncesi partinin il başkanlığında bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, Bahçeli'nin gündeme getirdiği afla ilgili şunları söyledi:

"Bizim kanaatimiz affa gerek olmamalı. Eğer hukuk normal işliyorsa affa ihtiyaç olmaz. Af olacaksa, devlete işlenmiş suçlarda olabilir. Devlet vergiden dolayı, devlet malına zarar verilmiş, onun karşılığında mahkumiyet meydana gelmiş, devlet kendi payına affedebilir. Şahıslar arası ihtilaftan dolayı ceza söz konusu ise şahıslar affedilebilir. Birisine verilen zararı devlet 'Ben seni affettim' demekle hakkaniyet sağlanmış olmaz. En önemlisi aftan çok adaletin kamil manada sağlanması lazım."

Bahçeli'den kısmi af çağrısıBahçeli'den kısmi af çağrısı

'SİYASET ÜÇKAĞITÇILIK MESLEĞİ DEĞİLDİR'

Hükümetlerin ülkenin problemlerini çözmek için var olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Hükümetin vaatleri de sorunların çözümüne yönelik olmalıdır, geçmişe yönelik değildir. Onun için vatandaşta siyaset "üçkağıtçılık mesleğidir" diye bir anlayış ortaya çıkıyor. Ama siyaset kesinlikle üç kağıtçılık mesleği değildir. Algı oluşturma da bunun içine giriyor. Siz yapmadığınızı yapıyormuş gibi gösteriyorsunuz, derde derman oluyormuş gibi bir his oluşturuyorsunuz, merhem sürmüşsünüz, yara büyümüş derinleşmiş. 15 yıldır iktidarda olan bir parti algı operasyonu yürütemez."