Muharrem İnce: İkinci tura Akşener kalırsa yardımcısı olurum

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde başkan yardımcılığı için kafasından geçen isimler olduğunu belirten Muharrem İnce, "Meral Akşener ikinci tura kalırsa ne yaparsınız?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Beni yardımcısı yaparsa olurum. Hiç öyle bir kompleksim yok benim. Otobüsün üstüne binerim, karış karış Türkiye’yi gezerim seçilmesi için. Biz memleket derdindeyiz" yanıtını verdi. Cebindeki çakıyı gösteren İnce'nin "Bununla önemli bir mesaj vereceğim" demesi de merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanına çok geniş yetkiler tanındığını belirterek, seçilmesi halinde bu yetkilerin bazılarını kullanmayacağını söyledi. İnce, Meral Akşener’in ikinci tura kalması halinde tutumunun ne olacağıyla ilgili soruya ise "Beni yardımcısı yaparsa olurum. Hiç öyle bir kompleksim yok benim. Otobüsün üstüne binerim, karış karış Türkiye’yi gezerim seçilmesi için. Biz memleket derdindeyiz, Muharrem İnce’ye koltuk aramıyoruz" dedi.

Trabzon mitingi öncesi sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya gelen İnce, 24 Haziran’daki seçimleri kazanması halinde hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı. Kafasında başkan yardımcılığı için isimler olduğunu belirten İnce "Şundan emin olun: Ben öyle bir kadro ve ekiple, öyle bir liyakat sahibi insanlarla yöneteceğim ki bu ülkeyi, demokrasi gelecek. Önce demokrasi. Ben salona girdiğimde ayağa kalkmayan bir yargıçlar istiyorum. Ayağa kalmayacak. Çay toplayan, düğme ilikleyen yargıç istemiyorum ben. Önce yargıdan başlayacağız. 'Tayyip Erdoğan'ı yargılayacak mısınız?' Hayır. Bu yargının görevidir. Bağımsız, tarafsız adil bir yargı düzenini hep birlikte kurarız, sonra beni de o yargılayabilir, Erdoğan’ı da, sizi de yargılayabilir. Kimse bu ülkenin mahkemelerine güvenmiyor. Bizim kuracağımız bu düzende Erdoğan da rahat edecek. Gelecek Rize'ye, çayını içecek" DEDİ.

'EKONOMİK KRİZ KAPIDA BEKLİYOR'

Ana projelerinin üretken ve adil bir ekonomik yapı olduğunu vurgulayan İnce, dopinglerin önce insanları götürüyormuş gibi gözükse de sağlığı bozduğunu belirterek, kredi garanti fonunu da bir doping olarak nitelendirdi ve ekledi: "Ne oldu; bazı mallarda ÖTV indirimi yaptılar, başka bir şeyle inşaat yatırımlarını pompaladılar. Ama dopingin yan etkisi ortaya çıkmaya başladı. Büyüme 7,4 derken, enflasyon azdı, döviz yükseldi ve yüksek cari açık oluştu. Bozulan mali düzenle birlikte artan bir bütçe açığı oluştu. Doktor hastaya doping ilaçlarını verdi, hızlı koştu ama kalp krizi kapıda bekliyor. Ekonomik kriz kapıda bekliyor. Böyle bir ülke yönetilme olmaz. Bu ülkeyi çağdaş ülkelerde olduğu gibi hep birlikte yöneteceğiz. Ana projemiz, üretken ve adil bir ekonomik yapı. En büyük sorun, gelir adaletsizliği. Bunu çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

'BANA GAZ VERMEYİN'

Hedefleri arasında Türkiye’de 100 bin bilgisayar mühendisi yetiştirmek olduğunu da aktaran İnce, salondan bir kişinin iktidara yönelik eleştiri getirmesi üzerine, "Ağabey bana gaz verme. Zaten gaz veriliyor. Bir sürü dava var başımda. Bana gaz vermeyin gözünüzü seveyim. Zaten gaz var yeterince" karşılığını verdi. İnce'nin sözleri salonda alkışlandı ve gülüşmelere neden oldu.

Olağanüstü Hal (OHAL) ile ilgili soru üzerine Muharrem İnce, seçilmesi halinde OHAL'i hiç beklemeden hemen kaldıracağını söyledi. Konuşması sonrası CHP Milletvekili Aday Adayı İsmet Başar, İnce'ye çay üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için Rize'de toplanan çay filizlerini hediye etti.

'MİTİNGDE SÜRPRİZ YAPACAĞIM'

Cumhuriyet'ten Bülent Mumay'ın haberine göre ise seçim otobüsünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, saat 14.00 sıralarında Rize’de yapacağı mitingde ilginç bir sürpriz yapacağını açıkladı.

Cebindeki çakıyı çıkararak gösteren İnce, “Bununla önemli bir mesaj vereceğim” dedi.

(DHA/HABER MERKEZİ)