Xano Ana'nın mektup sevinci: Demirtaş da duymuş!

Demirtaş’ın cezaevinden mektup gönderdiği Xano Ana (Hani Güneri), mektup üzerine duyduğu sevinci yine bir video ile paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden mektup gönderdiği Xano Ana (Hani Güneri), mektup üzerine duyduğu sevinci yine bir video ile dile getirdi. Mektubu aldığı için sevinçli olduğunu ifade eden Xano Ana, Demirtaş ve cezaevindeki arkadaşlarına selamlarını ileterek, seçimler için başarı diledi.

Xano Ana’nın İstanbul’da yaşayan kızı Türkan Güneri, “annem Dersim’in Pertek ilçesine bağlı Aşağı Gülbahçe (Kurmeş) köyünde yaşıyor. Babam öldükten sonra kış aylarında yanımda yaşıyor” dedi.

Güneri, Xano Ana’nın İstanbul’da da köydeki kıyafetleriyle dolaştığını belirterek, “Ancak buraya geldiği zaman memleket hasreti çekiyor. Balkonda saksılara çiçekler ve sebzeler ekerek oyalanıyor” şeklinde konuştu.

Demirtaş'tan 'Xano Ana'ya mektup!Demirtaş'tan 'Xano Ana'ya mektup!

'TÜRKÇE BİLMİYOR...'

Türkan Güneri, annesinin 80 yaşında olduğuna dikkat çekerek, “Dersim’de 38 olaylarını çocukluğunda dinledikleriyle hatırlıyor ve anlatıyor” dedi. Kendisinin de gönüllü olarak HDP için çalıştığını söyleyen Türkan Güneri, sosyal medyada yayımlanan video ile ilgili şunları söyledi: “Annem sıkılmasın diye bilgisayardan şarkı dinletiyorum bazen. Demirtaş’ı sevdiğini bildiğimiz için onun videolarını açıyoruz bazen. Türkçe bilmiyor annem, bu yüzden Kürtçe şarkılar dinletiyoruz. O böyle hayranlıkla dinlerken görüntüsünü çektik ve sosyal medya hesabımdan paylaştım. Sosyal medyada Serhad Eyalet Lordu adıyla Kürtçe şarkı paylaşımları yapan arkadaş, bu videoyu kendi hesabından paylaşınca, Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman’ı da etiketliyor. Karaman fotoğraflardan birini gösterince, Demirtaş anneme mektup yazıyor. Annem bunu duyunca, ‘Bütün dünya duymuş, Demirtaş da cezaevinde duymuş videoyu ve bana mektup yazmış’ diyerek sevincini paylaştı. Çok mutlu olmuş annem.”