Vecdet Öz: Benim günahım neydi?

Cumhurbaşkanı adaylığı için gereken 100 bin imzayı toplayamayan Adalet Partisi Vecdet Öz, muhalefet partilerini eleştirdi. Öz, "İttifak yapan partiler 'Gidin şuna imza atın' dediler. Bu doğru değil. Benim günahım neydi kardeşim?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza şartını yerine getiremeyen Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, uygulamaya tepki gösterdi. Öz, "YSK koordinasyon merkezine gitmek için 30-40 kilometre gitmesi gereken insanlar var" dedi. İttifak yapan muhalefet partilerini de eleştiren Öz, "İttifak yapan partiler 'Gidin şuna imza atın' dediler. Bu doğru değil. Benim günahım neydi kardeşim? Kendi gücümle, partimin desteğiyle 3 bin 30 oy topladım" diye konuştu.

Seçmenler tarafından Cumhurbaşkanı adayı olmak için başvuru yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gerekli 100 bin imzayı topladı. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ise 3 bin 30 imzada kaldı.

Habertürk gazetesinden Onur Şahanoğlu'na açıklamalarda bulunan Vecdet Öz, uygulamayı eleştirdi. Öz, "Seçme ve seçilme hakkı konusunda bu uygulamayı sıkıntılı buluyorum. Aday olabilmek için 139 bin lira para ödemeniz gerekiyor. Partim olmasa ben bu parayı yatıramazdım, partisi olmayan kimse de bu parayı yatıramaz" dedi.

İmza sınırının yüksek olduğunu belirten Öz, "YSK'nın koordinasyon merkezlerinde oy toplanması işimizi zorlaştırdı. İnsanlar uzakta oturuyorlar, işe gidiyorlar. YSK koordinasyon merkezine gitmek için 30-40 kilometre gitmesi gereken insanlar var. Kimin arabası var, kim gidecek 30 kilometre yolu" şeklinde konuştu.

Seçmenlerinin kaygılarını gideremediğini dile getiren Öz, "Ben bu insanlara zorla gidin imza verin diyemem" ifadelerini kullandı.

'ÖZELLİK CHP'YE ÇOK KIZIYORUM'

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'yi de eleştiren Öz, şunları söyledi:

"İttifak yapan partiler 'Gidin şuna imza atın' dediler. Bu doğru değil. Özellikle CHP'ye bu konuda çok kızıyorum. Benim günahım neydi kardeşim? Ben kendi gücümle, çalışmalarımla, partimin desteğiyle 3 bin 30 oy topladım. O onun havuzuna, öbürü başkasının havuzuna imza atıyor. Bunu doğru bulmuyorum. Benim partim küçük, yumruğum küçük ama yüreğim büyük."

'İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİ GİDERECEKTİK'

Aday olabilseydi vaatlerinin ne olacağını anlatan Öz, "Türkiye'de çok vaade gerek yok. Türkiye yeni kurulmuş bir ülke değil. İnsan hakları ihlalleri var, bunları giderecektik. Ben eski İnsan Hakları Üs Kurul yöneticisiyim. İnsan hakları ile ilgili yapılacakları, yaşananları iyi bilirim. Rahmetli Vali Yazıcıoğlu ile hazırladığımız politikalar, çalışmalar vardı. Bunları hayata geçirecektim. İnsan haklarını düzeltirsek, sağlık, eğitim kendiliğinden düzelir. Bedelli askerliği kaldırırım. Askerlik süresini düşürürüm. 1- 1,5 ay yapılsın. İnsanlar işinden gücünden olmaz, vatani görevini de yapar. Ordu profesyonel olmalı" dedi.

'MİLLETVEKİLİNİN BAKAN OLMASININ ÖNÜNÜ KAPATACAĞIM'

Parlamenter sistemin güçlü olması gerektiğine belirten Öz, şöyle devam etti:

"Türkiye'de hiçbir zaman parlamenter sistem hakkı ile uygulanmadı. Milletvekilleri özgür mü? Parti liderleri ne derse, onlar da ona oy veriyor. Zaten fiili olmasa da bir başkanlık sistemi vardı. Son düzenlemeler ile katı çizgiler çekildi. Ben iktidar olursam, yasama, yürütme ve yargının bağımsızlığını sağlayacağım. Yasamaya ayrı, yargıya ayrı, yürütmeye ayrı başkan tahin edeceğim. Kimse birbirinin işine karışmayacak. Ben eski bürokratım, devleti bilirim. Milletvekilinin bakan olmasının önünü kapatacağım. Milletvekili bakan olunca, bürokratın kapısından adamları eksik olmaz. Burada da işler liyakat ile işlemez. Tecrübeli adamı yükselteceksin. Eğitim önemli, tecrübe de önemli. İlköğretim mezunu adam milletvekili olsun, bunda bir sorun yok ki. Adam mahallesinin sorununu getirir Meclis'e, biz de çözeriz."

Adalet Partisi'nin 2019 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi'ne katılacağını aktaran Öz, "Her imza atan vatandaşımıza teşekkür ederim. Az olsun, öz olsun. Her bir imza atan çevresindeki 10 kişiyi partimize oy atmaya ikna etse, 30 bini aşkın oy yapar. Devlet için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.