Vecdet Öz: Bugün 100 bini bulabiliriz

Cumhurbaşkanlığı aday adaylığı için 5 günde 2 bin 505 imza toplayan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, umudunu koruyor. 1 günde 100 bin imza verilebildiğini söyleyen Öz, “Umutluyum. Destek verilirse biz de bu demokratik mücadelede yerimizi alırız. Akşama kadar herkesten imza bekliyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı aday adaylarının 100 bin imza toplama sürecinde son dönemece girildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener imza toplamak için verilen 6 günlük sürenin ilk gününde, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 3'üncü gününde cumhurbaşkanı adayı olabilmek için gereken 100 bin imzayı tamamladı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in son gün 100 bin imzayı aşması beklenirken geride Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz kaldı.

Cumhurbaşkanı aday adayı Vecdet Öz, 5 günde 2 bin 505 imza topladı. İmza sürecinde son güne girilirken durumu sorduğumuz Vecdet Öz, “Umudumuz tükenmedi. 100 bin imza bir günde verilebilir” dedi.

Cumhurbaşkanı aday adayları Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’nun CHP’nin de desteğiyle 100 bin imzayı hızla topladığını söyleyen Öz, hem CHP’nin hem de imzayı tamamlayan cumhurbaşkanı adaylarının “Artık tamam, şimdi de diğerlerine destek olun” demesi gerektiğini söyledi.

100 BİN İMZAYA YÜZDE 10 BARAJI BENZETMESİ

139 bin lira yatırılıp 6 gün içinde 100 bin imza toplama sisteminin anti demokratik bir uygulama olduğunu söyleyen Vecdet Öz, “Hiçbir ülkede böyle bir uygulama yoktur. Bu da yüzde 10 barajı gibi bir barajdır. Bunun adı engellemedir. Bu, seçme seçilme hakkının gaspıdır” dedi.

Anti demokratik sistem karşısında şu an bunu değiştirecek bir durum yoksa mağdur olan tarafın kendi içinde dayanışma ile engelleri aşması gerektiğini belirten Öz, "'Önce bu engeli hep birlikte aşalım sonra meydanlarda hesaplaşalım' demeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Öz, “100 bin imzayı toplayamayan aday olmasın” yönündeki eleştirilere, “100 bin imza kabul edilemez. Neden parası olmayan aday cumhurbaşkanı adayı olmasın. Çevresi yoktur ama kendisini tanıtır 100 bin imza değil 1 milyon oy toplar. Bir milletvekili çıkaracak oyu olan da Meclis’e girebilmelidir. Twitter üzerinden Fransa’da iktidara geldiler. 139 bin lirayı verebilecek hangi babayiğit var. Ben parti olmasa veremezdim” diye konuştu.

'139 BİN LİRA FEDA OLSUN'

Cumhurbaşkanı adayları gerekli 100 bin imzayı toplayamadıklarında verdikleri 139 bin liradan olacak. Adaylık başvurusu yaparken yatırılan bu parayı parti üyelerinden imece usulü topladıklarını söyleyen Öz, “Önemli değil memleket için feda olsun. Biz parasında değiliz. Varsa veririz. Yeter ki demokratik olsun. Bu 100 bin imza barajı yanlış” dedi.

'AKŞAMA KADAR HERKESTEN İMZA BEKLİYORUZ'

Umudunu koruduğunu söyleyen Vecdet Öz, seçmenlere, “Umutluyum. Saat 20.00’ye kadar imza verilebilir. Bize de destek verilirse bu demokratik mücadelede yerimizi alırız. Akşama kadar herkesten imza bekliyoruz” çağrısında bulundu.