'T A M A M' için İbrahim Kalın yorumu: TT bağlayıcı olmaz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Milletim 'Tamam' derse çekilirim" açıklamasının ardından başlayan 'T A M A M' kampanyasına ilişkin olarak açıklama yaptı. Sözcü Kalın, " 'TAMAM' diyenler bot hesap, millet 'DEVAM' diyecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'da TT olan "T A M A M" kampanyasını değerlendirdi. Kalın, "Bot hesaplarla yapılan kampanya sonuç vermez. Biz milletimizin kararının devam olacağını düşünüyoruz. Hayatımızda zaten sanal çok şey var. Şu kadar tweet atılmış, TT olmuş bağlayıcı olmaz" dedi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın şunları söyledi:

30 İLDE MİTİNG YAPILACAK: Bugün itibarı ile muhalefetin adayları ortaya çıktı. 24 Haziran'a kadar karşılıklı saygı içinde coşkulu bir seçim kampanyası yapılmasını arzu ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın il ziyaretleri, mitingler olacak. Kendisi 3 aydır sahada. 50 ile gitti. 30 kadar büyük ilde miting ve toplantı yapılması planlanıyor.

EKONOMİDE CİDDİ BAŞARI SERGİLEDİK: Birazdan Külliye'de ekonomi koordinasyon toplantısı yapılacak. 2017 yılında ekonomi güçlü bir performans sergiledi. İlk veriler bu performansın devam edeceğini gösteriyor. Turizmde pozitif bir ivme var ve devam edeceğini öngörüyoruz. Turist sayısının 40 milyona ulaşması bekleniyor. Dövizle ilgili konu birkaç haftadır gündemimizde. Küresel hareketlilikle ilgili olduğunu ifade etmekte fayda var. Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesi fiyatları etkiledi. Kısa ve net bir mesaj vermek gerekirse mali disipline dayalı ekonomi politikaları devam edecek. Seçim ekonomisi söz konusu değil. Bugünkü toplantıda cari açık, faiz meselesi, enflasyon, istihdam etraflı bir şekilde ele alınacak.

NÜKLEER ANLAŞMANIN DEVAM ETMESİNDEN YANAYIZ: Nükleer anlaşmanın devam etmesinden yanayız. ABD'nin tek taraflı çekilmesi endişe vericidir. Uzun müzakereler sonunda, diplomatik girişimler neticesinde varılmış bir anlaşmanın tek taraflı iptal edilmesi, elbette ABD'nin güvenirliğini de sarsmaktadır. Diğer ülkelerle birlikte anlaşmanın devam etmesi taraftarıyız. AB ülkelerinin ortak açıklamaları oldu. Bölgede hiçbir ülkenin nükleer silaha sahip olmasını istemiyoruz. Buna nükleer silah sahibi olduğu bilinen ülkeler de dahildir. Yakın zamanda planladığımız bir görüşme yok. Dün açıklamalarımızı yaptık. Oradaki temel mesajımız bu tür kavgaların kazananı olmaz. Siz bir adım attığınızda sonuçlarını hesaplamak zorundasınız. Eninde sonunda bu etki sizi bir yerden vurur. Bu karardan ABD vazgeçer ya da geçmez bu onların kararı. İran halkının da bu yaptırımlardan olumsuz etkilenmesini istemeyiz. Bölgede zaten yeteri kadar gerilim var. Bütün bunlarla düşündüğünüzde bunlara yenisini eklemenin devlet aklıyla bağdaştırılır yanı yok.

KARAR 'DEVAM' OLACAK: Sosyal medya tabii ki etkin bir iletişim aracı. Fakat birtakım manipülasyonlara girişmek de beyhude çabalardır. Gezi olaylarında ve başka bir sürü olayda da bunları tecrübe ettik. Nihai karar milletindir. Bu sosyal medyaya ilgisiz kalalım anlamına da gelmez. Fakat burada birtakım bot hesaplar üzerinde yapılan manipülasyonlar sonuç vermez. Gerçekler her şeyi ortaya çıkaracak. 24 Haziran'da milletin önüne sandık konduğunda neler olacağını görüyoruz. Bunun da devam olacağını öngörüyoruz. Hayatımızda zaten sanal çok şey var. Şu kadar tweet atılmış, TT olmuş bağlayıcı olmaz.

YUNANİSTAN'A KAÇAN DARBECİ ASKERLERE İLTİCA: İltica talebinin kabul edilmesi vahim bir durum. Yunanistan hükümetinin bir takım gayretlerinin olduğunu biliyoruz. Bu teröristlerin bir AB ülkesinde dolaşmalarına izin verildiği gerçeği önümüzde duruyor. Bütün girişimlerimize rağmen bunlara iltica verilmesi ikili ilişkilerimizi olumsuz etkileyecektir. Tersi olsaydı Türkiye'ye sığınsalardı, onları korusaydık, iltica taleplerini kabul etseydik, tepkileri ne olurdu? Maalesef bazı Avrupa ülkeleri 15 Temmuz'un vehametini kavrayamıyorlar.

MHP İLE ORTAK MİTİNG: Ortak miting ihtimali var. Tarihi yeri kesinleşmedi. MHP ile ortak miting yapılabilir. Cumhur İttifakı'nın mitingi olarak BBP de katılabilir. Birlik duygusunu yansıtacak bir miting olacaktır.

MUHARREM İNCE'NİN RANDEVU TALEBİ: İnce'nin randevu talebi bize ulaştı. Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Uygun bir zamanda AK Parti Genel Merkezi'nde kendisini kabul edecek. Program üzerinde çalışılıyor, önümüzdeki birkaç gün içinde olabilir.

Etiketler ibrahim kalın TT tamam