AK Parti milletvekili adaylarına hangi soruları soruyor?

Bölgende seni tanırlar mı... Fırat Kalkanı hakkında ne düşünüyorsun... Neden kravat takmadın... İşte AK Parti milletvekili adaylarına sorulan sorular...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran için geri sayım devam ederken milletvekilliği aday adaylığı için başvurular dün sona erdi. En çok başvuru yapılan parti AK Parti oldu. AK Parti yöneticileri 7 binden fazla kişinin milletvekilliği adaylığı için başvurduğunu açıklarken, bu durumu 'Cumhuriyet tarihinde' bir rekor olarak tanımladı.

AK Parti milletvekili adaylarını belirlemek için başvuranları mülakata alıyor. AK Parti’de 21 Mayıs’ta Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilecek milletvekili aday listesini belirlemek için temayül yoklaması sonrası, milletvekili aday adayına yönelik başlatılan mülakatlar parti genel merkezinde sürüyor. AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Sekreterlik tarafından organize edilen mülakat çalışmalarında, randevuyla parti genel merkezine çağrılan aday adaylarıyla 5 dakikalık görüşme yapılıyor. Beşer kişiden oluşan toplam 14 komisyon çalışmalarını gece yarılarına kadar sürdürüyor.

'BÖLGENDE SENİ TANIRLAR MI?'

Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın aktardığına göre, mülakatlarda adaylara özellikle aday oldukları bölgenin sosyo-ekonomik ve demografik yapısının yanı sıra projeleri, sivil toplum örgütlerine üyeliği soruluyor. Adaylara “Bölgende seni tanırlar mı?”, “İddialı mısın?” gibi sorular yöneltiliyor.

AK Partili Sorgun: Adaylık başvurularında Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldıAK Partili Sorgun: Adaylık başvurularında Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı

Mülakatlarda adaylara iç ve dış siyasetteki gelişmelere ilişkin sorulur yöneltiliyor. 'Zeytin Dalı' ve 'Fırat Kalkanı'nı mülakatların önceli konuları arasında. Adayların Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarını  değerlendirmesi isteniyor.

'NEDEN TAKIM ELBİSE GİYMEDİN?'

Mülakatlarda adayların giyimine de dikkat edildiği belirtiliyor. Spor kıyafetle ya da takım elbisesiz gelen adaylara komisyon üyeleri neden takım elbise giyip kravat takmadığını soruyor. Bu soruya “Ben hep böyleyim. Kravat takmam. Beni bilen böyle bilir” yanıtı veren adayların olduğu kaydediliyor.

KOMİSYONDA HANGİ İSİMLER YER ALIYOR?

Aday adaylarıyla mülakatları genel başkan yardımcılarının başkanlık yaptığı 14 komisyon sürdürüyor. Mülakatlar, genel başkan yardımcılarının başkanlığında, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinden oluşan 14 komisyon tarafından gerçekleştiriliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz, Hayati Yazıcı, Vedat Demiröz, Mustafa Ataş, Öznur Çalık, Ahmet Sorgun, Harun Karacan, Çiğdem Karaaslan, Ravza Kavakcı, Erol Kaya, Mahir Ünal, Mehdi Eker, Fatih Şahin ve Hamza Dağ komisyonlara başkanlık ediyor. Mülakat sürecinin ardından ön elemeyi geçenler, güvenlik soruşturmasının ardından genel başkan yardımcıları tarafından hazırlanacak raporla Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Öte yandan 1388 aday adayının başvurduğu İstanbul'da dün mülakatlara geçildi.