Muharrem İnce: Saraya davet edemedi, ayağım alışır diye korktu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Partimde İnce’yi kabul edebilirim" açıklamasına Muharrem İnce'den yanıt: "Erdoğan beni saraya davet edemedi, ayağım alışır diye korktu..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muharrem İnce'nin randevu talebini "Partimde kabul edebilirim. Partimize de ayakları alışmış olur" diyerek yanıtlamasında İnce'den yanıt geldi. İnce, "Erdoğan beni saraya davet edemedi, ayağım alışır diye korktu" dedi.

İnce Erdoğan'ın bu cevabına, "Erdoğan beni saraya davet edemedi, ayağım alışır diye korktu" sözleriyle yanıt verdi.

Bugün Anıtkabir ziyaretinin ardından Türk-İş’i ziyaret eden İnce, basına açıklamalarda bulundu. İnce, “Bizim derdimiz Tayyip Erdoğan'ı indirmek değil” sözünü tekrar ederken, “İstikrar kişiyle olmaz, partiyle de olmaz. İstikrar kurullarla olur, kurallarla olur. Türkiye’yi parlamenter sisteme geri döndüreceğiz’. Hayır öyle değil. Geri döndürmeyeceğiz Türkiye’yi. En ileriye götüreceğiz. İsveç’te, Danimarka’da ne oluyorsa, Hollanda’da ne oluyorsa… Bir kere hesap veren olacağız. Şeffaf olacağız. ‘Tayyip Erdoğan’ı yargılayacak mısın?’ diyor, soruyor. Hayır, benim görevim Erdoğan’ı yargılamak değil. Bizim görevimiz adil bir yargı. Bağımsız bir mahkeme, hukukun üstünlüğü, bağımsız bir yargı. Yani cumhurbaşkanını yargılayacak hakimler istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce'den Bilgehan'a: Dedenin koltuğuna oturacağımMuharrem İnce'den Bilgehan'a: Dedenin koltuğuna oturacağım

ERDOĞAN'A 'GARİBAN' YANITI

Muharrem İnce daha sonra da DİSK’e ziyarette bulundu. Burada da Erdoğan’ın kendisine yönelik ‘gariban’ sözüne yanıt veren ince, “Gariban olmak şaibeli olmaktan iyidir” dedi. “Şimdi pahalı çaylar içiyor, pahalı saatler, pahalı kıravatlar takıyorsun. Saraylarda yaşıyorsun. Bana gariban demesini aşağılayıcı bir şey olarak görmüyorum. Gurur verici bir şey olarak görüyorum. Bütün garibanların yanında hissediyorum kendimi. O nerede hissediyor bilemem. Bu memleketin çoğu gariban. Biraz da senin yüzünden sonradan gariban oldular. Sen imam hatip lisesinde okurken harçlığı zor bulduğun günleri unuttun. Gariban olmak şaibeli olmaktan iyidir. Gariban olmak şaibeli para sahibi olmaktan iyidir. Doğru söylüyorsun ben gariban kamyon şoförü rahmetli Hacı Şerif’in oğluyum.” (HABER MERKEZİ)