Erdoğan: Millet tamam derse çekiliriz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'nin adaylığı için, "Bizi çıldırtacaklarını söylemişlerdi... Çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar" sözleriyle değerlendirdi. Muhalefetin tek derdinin kendisini yıkmak olduğunu savunan Erdoğan "Millet ne zaman tamam der ise o zaman çekiliriz" dedi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmamasını eleştirerek, "Demek ki CHP genel başkanlığını, cumhurbaşkanlığından daha önemli görüyorlar" dedi.

Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

ANAMUHALEFET HARİÇ: Cumhurbaşkanı adayları büyük ölçüde belli olmuş durumda. AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı'nın adayı olarak şahsımın başvurusunu yapmış bulunuyor. Ayrıca ittifak protokolü YSK'ya teslim edildi. Nitekim kimi partiler grup kararı veya imza toplamak suretiyle adaylarını cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiler. Anamuhalefet partisi hariç. Partisini yönetmek daha önemli olacak ki, ülkeyi yönetmek için başkasını gösterdi. Partisinin genel başkanlığına bir türlü seçilemeyen birini cumhurbaşkanı adayı gösterdiler. Zaten Kılıçdaroğlu'nun takdim şekli, hareketleri bu konuya bakışını ortaya koyuyor. Bizim bakış açımızda cumhurun en üst temsil edecek kişi olması gerekiyor. En üst makamda temsil edecek bir kişinin de buna uygun birisi olması gerekiyor.

BU İŞİN SONU CHP'NİN TOPTAN SATIŞAN KADAR GİDER: CHP, ekonomiden birçok alana kadar vasıf sayılmıştı çıkaracağı aday için. Bu aday da (Muharrem İnce) bu vasıflarla ilişki kuran pek olmadı. Korkarım, bu işin sonu CHP'nin toptan satışına kadar gider. Nasılsa CHP, seçim kampanyası boyunca bunların hesabını millete verecektir. Burada CHP'ye mi bakacağız, yoksa ortaya sürdüğü garibana mı bakacağız. Bir aslı var, bir de kukla var. Hani Hacivat ile Karagöz oyunlarında sopayı tutan bir kuklacı vardır. Biz şimdi sopanın ucundaki ile mi yoksa kuklacı ile mi uğraşacağız. Bizi çıldırtacaklarını söylediler, haklarını verelim çıldırtmasalar da şaşırttılar. Bu karikatür tip milletimizi eğlendirmeye uğraşıyor. Şu 16 yıldır kendi sikletimizde bir muhalefet bulamadık.

KÜLLİYEYİ GENÇLERE VERECEKMİŞ: Muhalefete bakınca şöyle bir manzara ortaya çıkıyor, birisi milletin evini, birisi devletin uçaklarını, biri yönetim sistemini göze kestirmiş. Biri Çankaya'da yatacakmış, birisi Külliye'yi gençlere verecekmiş. Bu nasıl cüce bir politika. Bunlar çok basit, popülist politikalar. Millet sizden neyi yıkacağınızın değil, neyi inşa edeceğinizi bekliyor. Bu zamana kadar dikili ağacınız yok, neyi dikeceksiniz onu söyleyin. 16 yıldır iktidara gelmek için uğraşan muhalefetin daha büyük projelere ihtiyacı yok mu?

Erdoğan: İnce'ye randevuda sıkıntı yokErdoğan: İnce'ye randevuda sıkıntı yok

MİLLET TAMAM DER İSE ÇEKİLİRİZ: Tek dertleri Erdoğan'ı yıkmak. Bizi başbakanlığa da, cumhurbaşkanlığına da milletimiz getirdi. Millet ne zaman tamam der ise o zaman çekiliriz. Kim bizi haksız, hukuksuz yere yıkmaya çalıştıysa milletimizle birlikte karşılarında durduk. 24 Haziran'da hak ettikleri dersi bir kez daha vereceğimize inanıyorum.

BİR TANE PROJELERİ VAR: Başka cumhurbaşkanı adayları da var. Biz ne kadar adayla yarışırsak o kadar memnun oluruz. Türkiye'nin demokrasisini görmek isteyen bu çeşitliliğe baksın. Ötekilerin tarzı yok etmek yıkmak olabilir. Muhalefetin projesi yok dedik, haksızlık ettik. Bir tane projeleri var onu da açıkladılar. Bu proje Türkiye'yi eski sisteme geri döndürmekmiş. Bu milletin 16 Nisan'da ortaya koyduğu iradeye saygısızlıktır. Size bu vaatle gelenlere sorun; AK Parti Türkiye'de 284 bin derslik yaptı siz onları da mı yıkacaksınız? AK Parti paradan 6 sıfır atarak parasını itibarlı hale getirdi. Siz yeniden 6 sıfırı ilave etmek suretiyle hani tuvalete gidilebilen günleri geri mi getireceksiniz? AK Parti 111 yeni üniversite açtı onları da kapatacak mısınız? AK Part 69 milyon kişiye geniş bant internet sağladı onları da kesecek misiniz? AK Parti, 540 bin sağlık çalışanını işe aldı onları da kapı dışarı mı edeceksiniz? 5 bine yakın ambulansı devreye soktu, onları hurdaya mı çıkaracaksınız? AK Parti nice dev eserleri ülkeye kazandırdı, siz bunları dinamitleyip yerle bir mi edeceksiniz? AK Parti terör örgütlerinin başlarını inlerinde eziyor, siz bunlara ülkeyi teslim mi edeceksiniz?

BİZ TECRÜBELİYİZ: Taahüdümüz yeni sistemi tüm unsurlarıyla hayata geçirmek. Somut hizmet ve yatırımlarımızı beyannamede açıklayacağız. Her şeyden önce ciddi bir birikim ve tecrübemiz var.  Bu kadro yola yeni çıkan çırak bir kadro değil. Bundan sonraki süreçte biz yeni yola çıkan olmayacağız. Aldığımız mesafenin üzerine süratle yeni projeleri koyarak devam edeceğiz. Karşımızdakilerin ne deneyimi ne tecrübesi var. Onlar bu işe sıfırdan başlayacaklar. Biz ise yeni projelerle adımlarımızı atarak ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız. Bu, 16 yılın birikimi üzerine yepyeni bir Türkiye inşa etme süreci.

KURS DALGASINI TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ: Ekonomide hiçbir teknik temeli olmayan, kur üzerinden yürütülen saldırı dalgasını tersine çevirmek için projelerimiz var.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN MECLİS'TE ÇOĞUNLUĞU SAĞLAMALIYIZ: Aziz milletimden isteğim şudur, bizi bugüne kadar yalnız bırakmadınız, anayasa değişikliği yapacak şekilde cumhur ittifakına çok daha farklı güç katmanız olacaktır. Yeni dönemde istikrar ve güvenin temininde Meclis çoğunluğu önemlidir. Milletimizin desteğiyle cumhur ittifakının anayasa değişikliği çıtasının üzerine çıkacağına inanıyorum.

ROTAYI NEREYE ÇEVİRECEKLER: Dün iyi bildiğiniz kişi ve kesimlerin yarın rotayı nereye çevireceklerini kestirmeniz mümkün değildir. Hesabımız halkadır, hakkadır. Bugün de bu hesabı herkese karşı veririz. Biz iki yüzlü iki dilli olmadık. Herkese aynı şeyleri söyledik ve söylemeye devam ediyoruz.

İNCİL'İ OKUSALAR ONU DA YASAKLARLAR: Fransa'da kendini bilmezler Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılmasını isteyen bir bildiri yayımlamış. Acaba ömürlerinde kendi kitapları İncil'i, Tevratı, Zebur'u okumuşlar mıdır? Okusalar heralde kendi kitaplarının da yasaklanmasını isterler. Ey Batı... Bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça şunu bilesiniz ki biz sizin kutsallarınıza saldırmayacağız ama sizi alaşağı edeceğiz. Bunu da bilin. Siz kimsiniz de bizim kutsalımıza saldırıyorsunuz. Biz sizin ne denli aşağılık olduğunuzu biliyoruz.

İŞTE BUDUR DİYECEK ADAYLAR: 24 Haziran seçimlerine hızla yaklaşıyoruz. Seçmenin önüne 'işte budur' denilecek isimlerle çıkmaya kararlıyız. Açık ve net söyleyeceğim, 600 isimden oluşan bir listeyle halkın karşısına çıkacağız. Yer alan olacak olmayan olacak. Yer alanlar almayanlar bizi anlayışla karşılamaları gerekir. Tek derdimiz halkımızın karşısına en idealiyle çıkabilmektir. Meclis grubumuz ne kadar güçlü olursa yürütmede o kadar rahat ederiz. Cumhur ittifakı nazar değmesin iyi gidiyor. 3 benzemez ittifakının tersine biz milletimizin karşısına tek adayla çıkacağız. 7 haftalık süreyi en verimli şekilde değerlendirmek durumundayız. Ramazan'ın bereketi seçim çalışmalarımıza yansıyacaktır. Milletvekili aday listelerinin ilanı ile tam saha çalışmayı sürdüreceğiz.

'YÜREĞİ YETEN VARSA GELSİN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Vakıf Haftası töreninde yaptığı konuşmada ise günümüzde cumhurbaşkanlığı ile TSK arşivlerinin tamamıyla açıldığını öne sürerek, "Arşivler artık incelemeye hazır. Yüreği yeten varsa gelsin. Özellikle sözde Ermeni soykırımı iddiasında bulunanlara sürekli bu çağrıyı yaptım; yüreğiniz yetiyorsa buyurun, biz arşivlerimizi açıyoruz, varsa sen de arşivini aç" dedi.

Konuşmasında, tek parti iktidarı döneminde CHP'yi camileri satmak ve kapatmakla suçlayan sözlerini bir kez daha tekrar eden Erdoğan, şunları söyledi: "Bunlarda tarih kültür bunları korumak böyle bir şey söz konusu değil. Başka toplumlar, başka devletler olmayan tarihlerinden efsaneler üretip çocuklarını bunların etrafında toplarken biz varolan hazinelerimizi kullanamıyoruz. İnşallah yeni dönemde en büyük hedeflerimizden biri çocuklarımıza işte böyle bir şuuru aşılayacak eğitim-öğretim sistemimizi hem içeriği hem fiziki altyapısıyla kurmaktır."

AVRUPA'YA: DEAŞ'TAN FARKINIZ YOK

Kuran'dan bazı ayetlerin çıkarılması tartışması nedeniyle Fransaya eleştiriler de yönelten Erdoğan "Kur'an-ı Kerim'le ilgili bu ifadeleri kullanmak sizin haddinize mi? Zaten son zamanlarda sizler iyice dağıttınız. Sizin DEAŞ'tan hiçbir farkınız yok. Fransa'daki üç beş kendini bilmezin yaptığı son açıklamaları biz sadece cehaletlerinin yansımaları olarak görüyoruz. Bizim tavrımız, Batılı değerleri savunmak adına İslam'a saldıranları koruyan, camileri ateşe verenlerin sırtını sıvazlayan kimi İslamofobik Avrupalı siyasetçiler için de ders olmalıdır. Özellikle Sarkozy'e... Avrupa'nın göbeğinde mescitleri kundaklayanlara nasıl karşıysak, Suriye'de, Irak'ta kiliselere saldıranlara da aynı şekilde karşıyız" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Tayyip Erdoğan