Altan Tan, HDP'den adaylık başvurusu yapmadı

HDP milletvekili Altan Tan, 24 Haziran seçimleri için başvuru yapmadı. Tan, "HDP’nin 7 Haziran’dan sonraki süreci çok kötü götürdüğüne inanıyorum. Bir de marjinal solun Kürt siyasal hareketinde bu kadar etkili olmasını yanlış görüyorum" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 24 Haziran’da milletvekilliği seçimleri aday adaylığı başvurusu yapmadığını söyledi.

K24'ün haberine göre, Altan Tan aday olmama gerekçesini "HDP’nin 7 Haziran’dan sonraki süreci çok kötü götürdüğüne inanıyorum. Bir de marjinal solun Kürt siyasal hareketinde bu kadar etkili olmasını yanlış görüyorum" şeklinde açıkladı.

HDP ve HÜDA PAR arasında olabilecek ittifakla ilgili tartışmalara da değinen Tan, “HDP-HÜDA PAR ittifakı keşke olsaydı. Türkiye’deki siyasi partiler HDP’ye sakıncalı muamelesi yaptılar, ittifaka almadılar. HDP de HÜDA PAR’a sakıncalı muamelesi yaptı. Aynı mantıkla HDP de onu dışladı" diye konuştu.

Bir ittifakın Kürtler için olumlu olacağının söyleyen Tan, “Keşke Kürt siyasal partilerinin bir ittifakı olabilseydi. Yani Kürt hassasiyeti olan siyasi partilerin bir ittifakı olsaydı ama HDP’deki sol marjinal gruplar buna izin vermedi” ifadelerini kullandı.