Cumhur İttifakı protokolü YSK'ye teslim edildi

Cumhur İttifakı'nın protokolü YSK'ye teslim edildi. Protokolde, BBP'nin de "ittifakın bir parçası" olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Cumhur İttifakı'nın protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

YSK'den çıkarken açıklama yapan Mustafa Şentop, protokolü okudu. Büyük Birlik Partisi'nin de (BBP) ittifakta yer aldığını belirten Şentop, ortak Cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Protokolden satır başları şöyle:

- AK Parti ile MHP, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekilli Genel Seçimlerine Cumhur İttifakı unvanıyla, seçim ittifakı yaparak katılmaya karar vermişlerdir.

- Cumhur İttifakı, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla, güçlü ve istikrarlı bir parlamento yapısının oluşturulması ve gelecek 5 yıl içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin etmeyi hedeflemektedir.

- Aynı anlayışla Cumhur İttifakı'na destek veren BBP de bu ittifakın bir parçası konumundadır. AK Parti ve MHP ayrı ayrı milletvekili listeleri vereceklerdir.

'SADECE BİR SEÇİM İTTİFAKI DEĞİL'

- Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ortak adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhur İttifakı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni hükümet sistemine göre büyük bir seçmen desteğiyle cumhurbaşkanı seçilmesi için birlikte çalışacak, gayret gösterecektir.

- Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı, hasmane girişimler karşısında, milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir.

- Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma azmiyle milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve Türk milletini ilelebet yaşatma iradesidir.

- Cumhur İttifakı, Türkiye'yi hedef alan saldırılar karşısında, parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye'yi zayıflatarak uluslararası operasyonlara açık hale getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır. (HABER MERKEZİ)