Erdoğan 316 imzayla cumhurbaşkanı adayı

AK Parti, 24 Haziran'daki başkanlık seçiminde Tayyip Erdoğan'ın adaylığı için 316 imzayla grup kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP dışında adaylar resmileşti. Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek'in ardından AK Parti, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi için 316 milletvekilinin imzasıyla grup kararı aldı.

Erdoğan'ın adaylığı, Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşma yaptığı AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda resmi olarak açıklandı. AK Parti'ye, 5 bin 997'si erkek, bin 332'si kadın olmak üzere 7 bin 329 milletvekili aday adayının başvurduğunu, bunun bir rekor olduğunu söyleyen Yıldırım konuşmasında özetle şunları söyledi:

SON BAŞBAKAN OLARAK TEŞEKKÜR EDERİM: Siz ihanet şebekeleri karşısında demokrasiye, Türkiye'ye sahip çıktınız. Türkiye türbülansa düşmeden bugünlere geldi. Türkiye Cumhuriyetinin 65. Hükümeti'nin Başbakanı ve son Başbakan olarak ülkem ve milletim adına hepinize çok teşekkür ederim.

BİR GECE ANSIZIN NOTU DÜŞÜRDÜLER: Bir değerlendirme kuruluşu, hiç programında yokken hiç gündeminde yokken, bir gece ansızın Türkiye'nin notunu düşürüyor. Gerekçelerine bakıyorsunuz, ipe sapa gelmeyen şeyler. Türkiye'nin gerçekleriyle uyuşmuyor, tamamen siyasi; AK Parti'ye nasıl zarar verebiliriz seçim sürecinde, buna göre kurgulanmış bir senaryo. Bizim için not, milletin notudur. 24 Haziran da o notun alınacağı gündür.

BELKİ PARTİMİZİN SON GRUP TOPLANTISINA KATILIYORUM: Belki partimizin son grup toplantısına katılıyorum. Bunun için Rabbime hamd ediyorum. Sizlerle bugünlere gelmekten ve ülkemizin karşı karşıya kaldığı zorlukları birlikte aşmış olmanın rahatlığı içindeyim. Bu ittifak Yenikapı ruhunun ittifakıdır. Yarın adayımızın müracaatını MHP Genel Başkanı'yla birlikte YSK'ya gidip teslim edeceğiz.

(HABER MERKEZİ)