'Kürdistani seçim ittifakı', HÜDA PAR'ı ziyaret etti

"Kürdistani seçim ittifakı" ismiyle bir araya gelen 5 siyasi hareket, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmenin verimli geçtiğini söyleyen Yapıcıoğlu, "Verimli bir zemin oluştuğuna dair kanaatimiz oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Kürdistani seçim ittifakı" adı altında bir araya gelen 5 siyasi hareket, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü. Temsilciler, cuma günü de HDP ile görüşeceklerini söyledi.

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Kürt Demokratlar Platformu (KDP) Genel Başkanı Sertaç Bucak, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek, AZADİ Hareketi Genel Sekreteri Ayetullah Aşiti ve AZADİ Hareketi Siyasi İşler Sorumlusu Sıdkı Zilan bugün seçim ittifakı kurduklarını açıkladı.

5 parti 'Kürdistani seçim ittifakı' kurdu5 parti 'Kürdistani seçim ittifakı' kurdu

Açıklamanın ardından temsilciler, saat 16.00'da HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu ziyaret etti. HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme sonrasında açıklama yapıldı.

YAPICIOĞLU: 5 PARTİYLE GÖRÜŞTÜK

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçen hafta yaptıkları basın toplantısında seçime katılacak partilerle görüşme taleplerini hatırlatarak, "Verimli bir görüşme oldu. Verimli bir zemin oluştuğuna dair kanaatimiz oldu. Hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Seçime katılma yeterliliği olan 11 parti olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Bunlardan biri de HÜDA PAR, geriye 10 parti kalıyor. Bunlarla da görüşme talebimiz oldu. Şimdiye kadar 5 partiyle görüştük. Bunlardan biri AK Parti. AK Parti Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile bir görüşmemiz oldu, Saadet Partisi'yle genel başkan düzeyinde bir görüşmemiz oldu" diye konuştu.

'HİÇBİR PARTİYLE MUTABAKATIMIZ OLMADI'

İYİ Parti, Vatan Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile genel başkan yardımcıları düzeyinde görüşmeler yaptıklarını aktaran Yapıcıoğlu, "Geri kalan 5 parti ile henüz gerçekleşen bir görüşmemiz yok. Fakat bekliyoruz, görüşme talebimizi illettik, cevap bekliyoruz. Görüştüğümüz partiler Cumhurbaşkanı adayı çıkaran partiler. Cumhurbaşkanı seçiminde destek talebinde bulundular. İttifak gerçekleştirecek, sonuç verecek düzeyde hiçbir partiyle mutabakatımız olmadı şimdiye kadar" ifadelerini kullandı.

BUCAK: BÜTÜN PARTİLERLE GÖRÜŞMEDEYİZ

Kürt Demokratlar Platformu Genel Başkanı Sertaç Bucak ise ittifak yaparak birlikte seçime katılma taraftarı olduklarını belirterek, "Bu görüşmelerin amacı da budur. Biz şu anda bütün partilerle görüşmedeyiz. İlk görüşmemizi HÜDA PAR ile yaptığımıza göre demek ki HÜDA PAR'ı kendimize yakın görüyoruz. Cuma günü de HDP ile görüşeceğiz. O arkadaşları da kendimize yakın görüyoruz. Amacımızı belirttik, bu görüşmelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. (DİYARBAKIR/DHA)