CHP’de ibre Muharrem İnce’ye döndü

CHP’nin 4 Mayıs Cuma günü ilan edeceği Cumhurbaşkanı adaylığı için Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin adı öne çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, adayın 4 Mayıs’ta açıklanacağını duyururken “Cuma gününü bekleyin. Daha erken ya da daha geç değil” demişti. 4 Mayıs İnce’nin doğum günü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ana muhalefet partisi CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde sona gelindi. Bugüne kadar çok sayıda ismin konuşulduğu partide ibre en son CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye döndü.

Erken seçim ilanıyla birlikte Cumhurbaşkanı adayını belirlemeye çalışan CHP'de geçen iki haftada, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den AK Parti kurucuları arasında yer almış eski Bakan Abdüllatif Şener'e, CHP milletvekilleri İlhan Kesici ve Muharrem İnce'den akademisyen Özgür Demirbaş’a ona yakın isim konuşuldu.

Cumhurbaşkanı adayı olarak konuşulan isimler arasında dikkat çeken siyasetçilerden biri de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Milletvekillerinin "adaymetre" olarak nitelendirdiği isim belirleme sürecinde her gün ayrı bir aday ismi öne çıktı.

ADAYIN ADI AÇIKLAMA YAPILACAK SALONDA GİZLİ

Tartışmalar sürerken CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının ilan tarihini 1 Mayıs’ta CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan açıkladı. Tezcan, "Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye'de yeni dönemde yeni bir başlangıç olacak. Adayımızı cuma günü saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda büyük bir şölen ile açıklayacağız. Cuma gününü bekleyin. Daha erken ya da daha geç değil. Hayırlı uğurlu olsun Türkiye için" dedi.

CHP kulislerine göre, Cumhurbaşkanı adayının 3 bin kişilik bir salonda ilan edilecek olması adayın CHP’li olduğunun da kesin işaretiydi. Bir CHP milletvekili, “Yüzlerce partilinin dolduracağı bir salonda Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilecek ismin CHP dışından biri olmayacağı da ortaya çıkmış oldu” dedi.

'YÜZDE 95 İNCE, YÜZDE 5 KESİCİ'

Aday açıklama gününe 2 gün kala tüm oklar CHP içinde konuşulan isimlere yöneldi. Bir milletvekili “yüzde 100 Muharrem İnce” derken, bir başka milletvekili “Yüzde 95 Muharrem İnce, yüzde 5 İlhan Kesici” değerlendirmesinde bulundu. Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son birkaç gün içinde gruplar halinde bazı milletvekilleri ile bir araya gelip İnce’nin adaylığı ile ilgili değerlendirme yaptığı da öğrenildi.

4 MAYIS İNCE’NİN DOĞUM GÜNÜ

İnce’nin adaylığı konusunda olasılık yükselirken dikkat çeken bir detay da aday açıklama tarihiyle ilgili oldu. CHP Sözcüsü Tezcan adayın ilan edileceği tarihi açıklarken “Cuma gününü bekleyin. Daha erken ya da daha geç değil” demişti. Tezcan’ın işaret ettiği 4 Mayıs tarihi CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin doğum tarihi. İnce, Cumhurbaşkanı adayı ilan edilirse doğum günü hediyesi de bu adaylık olacak.