Parlamenter sisteme dönüşün adayları!

CHP’de milletvekili aday adayı başvuruları başladı. Başvuru yapan aday adaylarının ilk vaadi parlamenter sisteme dönüş oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 24 Haziran’da yapılacak TBMM seçimleri için milletvekili aday adayı başvuruları başladı. 3 saatte 60 kişinin başvuru yaptığı ana muhalefet partisi CHP’de milletvekili aday adaylarının ilk vaadi  'parlamenter sisteme dönüş' oldu.

CHP’de milletvekili aday adayı başvuruları 30 Nisan’da başladı. Seçim takviminin kısa olması nedeniyle ön seçimin yapılmayacağı partide adayları Parti Meclisi’nden tam yetki alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belirleyecek.

CHP milletvekili aday adayı başvuruları için CHP Genel Merkezi’nde bir salon hazırlandı. Bin lira dosya ücreti ve 10 bin lira başvuru ücretini yatıran aday adayları daha sonra kurulan masalarda görevlilerin yardımıyla adaylık başvurularını yapmaya başladı. Aday adayı başvurularını alan görevliler ilk gün 3 saate 60 başvuru aldıklarını, bunun son günlerde daha da artacağını söyledi.

İLK BAŞVURULAR KADINLARDAN

İlk başvuruyu yapan aday adayları arasında kadınların ağırlığı dikkat çekti. Bu durumu “Kadınlar işlerini son güne bırakmaz” olarak açıklayan Yaprak Fidancı, “Kocaeli’nden adayım. Hedefimiz Cumhurbaşkanlığını kazanıp Meclis çoğunluğunu da elde ederek parlamenter sisteme geçişi sağlamak. Bunu kadınlar başaracak” dedi.

Devlet memurluğundan istifa eden Deniz Kaya ise “Seçilip seçilmemek değil bu ülkeye demokrasi getirmek için taşın altına elimizi koymak önemli” sözleriyle açıkladı adaylık gerekçesini.

Hatay için başvuru yapan hekim Yüksel Oymak da, “Ülkemizin huzuru, toplumsal barış, kardeşlik için çalışıyoruz. Ön seçim olamadı ama parti yönetiminin atamasına hürmet edeceğiz. Zor bir dönem için aday olduğumuzu biliyoruz. Bir hekim olarak ağır durumlarla mücadele ettim. Bu göreve de hazırım” diye konuştu.

PROJELERİNİ ANLATMAYA BAŞLADILAR

Başvurular içinde en genç aday Muş’tan geldi. 25 yaşındaki Erkan Çakır, ailesinin ve çevresinin desteğiyle aday olduğunu, CHP’nin bayrağını Doğu ve Güneydoğuda dalgalandırmak istediğini söyledi.

Adayların arasında projelerini ilan edenler de vardı. Osmaniye için adaylık başvurusu yapan Mehmet Orhun Döğüşçü, temel hedefinin parlamenter sisteme dönüşün mimarları arasında yer almak olduğunu anlattı. Döğüşçü aday gösterilip seçilirse yer fıstığına tarımsal destek için çalışacağını ifade etti.