Gül'ün açıklaması: İktidar beğenmedi, muhalefet beğendi

Aday olmayacağını açıklayan Abdullah Gül'ün söylemedikleri iktidarın tepkisini çekti, söyledikleri muhalefetin beğenisini kazandı!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün yaptığı açıklamada 24 Haziran'da aday olmayacağını açıkladı. Gül Türkiye'nin içinde bulunduğu ortama yönelik bir dizi eleştiride de bulunurken herhangi bir adayı işaret de etmedi. Bu duruma Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Twitter'dan tepki gösterdi. Gül, "Kardeşlik hukuku, vefa duygusu ve siyasî ahlak, 'Kardeşim Gül' hitâbına, 'Kardeşim Erdoğan' mukabelesinde bulunmayı gerektirirdi" diye yazdı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ise, "Kadınlarımızın sezgisi yüksektir; samimiyi/sizi hemen anlar. Yuvayı çekip çeviren kadınlarımız başta olmak üzere milleti topyekun aptal yerine koymak, en büyük cehalet, zavallılık, acizliktir. Milletin ferasetle seçtiği liderine keşke sen de teslim olabilseydin; Yazık ettin kendine!" mesajının yer aldığı bir tweet attı.

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan da, "Demesem olmaz: 'Gereken ortamı bulsam aday olacaktım' minvalindeki açıklamasıyla Abdullah Gül, bütün kredisini tüketen müflis bir tüccar resmi verdi. Bir gram fazlası değil" mesajını paylaştı.

MUHALEFET MEMNUN

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, açıklamalardan memnundu. Altay da Twitter'dan, "Sayın Abdullah Gül ün bugün yaptığı açıklamada demokrasiye,hukukun üstünlüğüne ,yargı bağımsızlığına, kuvvetler ayrılığına ve huzur ortamına yaptığı vurgu önemli ve kıymetlidir" mesajını paylaştı.

Gül: Adaylığım artık söz konusu değil!Gül: Adaylığım artık söz konusu değil!