İddia: Erdoğan, Hulusi Akar ve İbrahim Kalın'ı 'ikna' için Gül'e gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hulusi Akar ve Abdullah Gül'e gönderdiği öre sürüldü. İddiaya göre Akar ve Kalın, Gül'ü cumhurbaşkanlığına aday olmaması için ikna etmeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siyasette erken seçim nedeniyle yoğun bir trafik yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar'ı 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ikna için ziyarete gönderdiği iddia edildi.

İddiayı ilk ortaya atan bir dönem Saadet Partisi’nde aktif siyaset yapan, 2014 yerel seçiminde SP’nin Rize adayı Mehmet Bekaroğlu’nun basın danışmanlığını yapan Ramazan Bursa oldu. Bursa, dün akşam saatlerinde Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erbakan Ödülleri Törenine gecikmeli katıldı. Gecikmenin sebebi, iki önemli ismin Gül’ü ziyaret etmesiydi. CBaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Akar ve İ.Kalın’ı; Gül’ü ikna etmek için göndermişti. Görüşmenin 3 saate yakın sürdüğü belirtiliyor.”

Bursa’nın bu paylaşımından yaklaşık 4 saat sonra, Habertürk’ün internet sitesi  bir haber yayınladı. Haberde şu bilgi yer alıyordu: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erbakan Ödülleri öncesi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ikna için ziyarete gönderdiği öğrenildi.”

‘Dördüncü Cumhuriyet’in kıyısında: Kim kazanacak?‘Dördüncü Cumhuriyet’in kıyısında: Kim kazanacak?

Ancak bir süre sonra Habertürk, bu haberi yayından kaldırdı. Haberin sosyal medya paylaşımlarını da sildi. Habertürk'ün haberinin linki şöyleydi:

— Habertürk (@Haberturk) April 26, 2018

Habertürk'ün sildiği haberle, sosyal medya paylaşımının ekran görüntüsü şu şekildeydi:

Erdoğan'ın Hulisi Akarla, İbrahim kalın'ı Abdullah Gül'e gönderdiği iddiasını, Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek de bugünkü köşesinde yazdı. Zeyrek'in yazısının başlığı Gül'ü 'adaylıktan vazgeçirme' trafiği.