Saadet Partisi: Abdullah Gül önerisi hâlâ masada

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Abdullah Gül'ün muhalefetin ortak adayı olmaması halinde, Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak 24 Haziran'daki seçime katılabileceğini söyledi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran'da yapılacağı ilân edilen erken seçimin ardından muhalefet partilerinde ittifak görüşmeleri sürüyor.

Ortak adayı olarak ismi geçen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ortak aday olmama halinde, Saadet Partisi'nin adayı olarak 24 Haziran'da yarışa girmesi de ihtimaller arasında. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle'nin konuğu oldu.

"Abdullah Gül'ün adaylığı hâlâ gündemde mi?" sorusunu "Ülkenin bir normalleşme ihtiyacı ortada ise, parti taassubu veya bir kişiyle ilgili bir yaklaşımdan öte, bir iklimin oluşması gerekir. Ali, Veli önemli değil" diyerek yanıtlayan Ağdağ, "Saadet Partisi, ülkenin normalleşmesi açısından en önemli isimlerden birisi Abdullah Gül'dür' diyor" ifadesini kullandı.

'İHTİMALLER ARASINDA' 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ağdağ, CHP'nin ve İYİ Parti'nin kendi adaylarıyla seçimlere katılması halinde bile, Abdullah Gül'ün Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı olacabileceğini belirterek, "Masadaki ihtimaller arasında bu da var" dedi.