Vatan Partisi'nde 'transfer' istifası!

Eski Çalışma Bakanı ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, partisinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vatan Partisi'nden istifa eden Yaşar Okuyan, kararının gerekçesi olarak CHP'li İYİ Parti'ye geçmesine partisinin gösterdiği olumsuz tepkiyi gösterdi. İstifasının ardından Odatv’ye konuşan Okuyan, “Partinin bu son gelişmeler karşısındaki bana göre çok farklı bir yanlış değerlendirmesi beni böyle bir karar almaya itti” dedi.

'DEMOKRASİ TARİHİNE GEÇECEK BİR ADIMI'

Yaşar Okuyan, “Pazar günü söylemiştim, yine söyleyeyim. Elimde yetki olsa, 'al kardeşim Cumhurbaşkanlığı'na kimi atarsın' denilse dış politikadaki bu olumsuzlukların karşısına Doğu Perinçek'i atarım. Ama şu anda gelinen noktadaki tavır çok farklı. Atamayla olmuyor bu iş. Bu Sayın Kılıçdaroğlu'nun bana göre demokrasi tarihine geçecek olan bir ileri adımı. Buna karşı parti bana göre yanlış bir tavır aldığı için, istifa kararı aldım” diye konuştu.

'SAYGIMI, MİNNETTARLIĞIMI MUHAFAZA EDECEĞİM'

Okuyan ayrıca, “Sayın Doğu Perinçek'e de Vatan Partisi'ndeki bütün arkadaşlara, özellikle benim ameliyatım döneminde gösterdikleri yakın ilgiden dolayı minnettarım. Ömür boyu bu saygımı, minnettarlığımı muhafaza edeceğim”dedi. Okuyan, İYİ Parti'ye ya da başka herhangi bir partiye ise geçmeyeceğini söyledi. (Kaynak)