Kılıçdaroğlu, Böke ve Cihaner ile görüştü

CHP Milletvekilleri Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner, “Gelecek İçin Biz” ile bir grup milletvekili adına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede Cumhurbaşkanı adayının evrensel sol değerleri, Cumhuriyet değerlerini benimsemiş sol bir aday olması istendi. Boykot yerine 'sandığa katılım için seferberlik' çağrısı konuşuldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu erken seçim kararın alınmasıyla birlikte ittifak ve Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili parti içinde de görüş alışverişini sürdürüyor. Son Kurultay’da genel başkan adayı olan Muharrem İnce’yi kabul eden Kılıçdaroğlu, dün gerçekleşen bu görüşmeden sonra CHP milletvekilleri Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner ile de bir araya geldi.

Yaklaşık yarım saat süren görüşme “Gelecek İçin Biz” ve bir grup milletvekili adına yapıldı. Görüşmede Böke ve Cihaner’in beklentileriyle ilgili daha önce yayınladıkları manifestoya da gönderme yapan şu değerlendirmeleri ilettikleri öğrenildi.

'OHAL KALKSIN' YETMEZ, YERİNE NE KOYACAĞIMIZ ÖNEMLİ: Türkiye’yi sağ siyasetin değerleriyle okuyan değil, sosyal demokrasinin ilkeleri ışığında, sınıf temelli, emekten yana, kendi ideolojik çizgisi ve toplum talebi konusunda net bir sol siyaset gerek. OHAL’in kurduğu rejimin kaldırıp demokratik Cumhuriyetin kurulması gerek. Bu süreç de sınıf temelli, sol bir muhalefetle aşılır.

ADAYIN CHP’Lİ OLMASI YETMEZ: Saray Cumhuriyeti yıkılacak ama yeni sürecin kim tarafından nasıl kurulacağı da en az bunun kadar önemli. Cumhurbaşkanı adayı mutlaka evrensel sol değerleri, Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerini benimsemiş sol bir aday olmalı. Önemli olan adayın CHP içinden olması değil, bu değerleri temsil edecek biri olması.

SANDIĞA KATILIM İÇİN SEFERBERLİK İLAN EDELİM: Baskın seçim kararı sonrası boykot tartışmasının zamanı, zemini kalmadı. Sandığa yüksek katılım için hemen seferberlik ilan edelim.

TÜM BİLEŞENLERLE ORTAK MÜCADELE: Asıl gündem Saray rejiminin yıkılması olmalı. Fikir ayrılıklarına karşın tüm gücümüzle başta CHP olmak üzere diğer tüm Hayır bileşenleri ve sivil toplumun topyekun mücadele etmesi gerek. Biz de sonuna kadar bu mücadelenin içinde olacağız.